Annonse

Påstand om åtte års fengsel i grov voldtektssak

Mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha voldtatt en nabojente i tenårene, risikerer åtte års fengsel om han blir funnet skyldig i Stavanger tingrett.

Annonse
Roganytt

Det var satt av tre dager til saken, men etter to dager kunne den tas opp til doms. I sin sluttprosedyre la aktor, statsadvokat Oddbjørn Søreide, ned påstand om åtte års fengsel, skriver Stavanger Aftenblad.

Advokat Kristoffer Hovda, som er jentas bistandsadvokat, la ned påstand om mellom 200.000 og 250.000 kroner i oppreisning under hovedforhandlingen som gikk for lukkede dører.

Tiltaltes forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, har opplyst at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Min klient kan ikke engang erindre å ha vært i fornærmedes hjem den aktuelle natten, sa han etter at tiltalen ble tatt ut i april.

LES OGSÅ: – Styrket mistanke mot mann som skal ha voldtatt 17-åring

Stripset fast

Ifølge tiltalen skal jenta ha blitt stripset fast av tiltalte, som deretter forgrep seg på henne i flere timer. Påtalemyndigheten har tidligere beskrevet det straffbare forholdet som en overfallsvoldtekt.

Tiltalte har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen i januar i år. Det er ventet at dommen vil bli anket til lagmannsretten.

Mannen og jenta var naboer da det anmeldte overgrepet skjedde. I tillegg til voldtekten er mannen tiltalt for å ha tatt seg inn i fornærmedes leilighet, som lå vegg i vegg med hans egen.

LES OGSÅ: Mann i 30-årene fengslet – skal ha voldtatt nabojente

Annonse