– Jeg har bestemt at vi iverksetter ny etterforskning av saken med base i Stavanger, sier politimester Hans Vik. Foto: NTB Scanpix, Tore Meek

Ny Birgitte-etterforskning styres fra Stavanger

Drapet på Birgitte Tengs vil bli etterforsket av en ny gruppe som skal ha base i Stavanger, opplyser politimesteren i Sør-Vest politidistrikt, Hans Vik. Kripos sier de tror saken vil bli løst.

– I fjor ba vi cold case-gruppa om å se på denne saken med nye øyne. Vårt håp og vårt ønske var at de skulle gå gjennom saken på nytt med dagens nye etterforskningsmuligheter, sa politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt på pressekonferansen i Haugesund onsdag.

LES OGSÅ: Kripos anbefaler ny etterforskning av Birgitte Tengs-drapet

– Vi har nylig fått rapporten fra Kripos om den videre håndteringen av saken. Det har kommet en rekke anbefalinger som gjør at jeg har bestemt at vi iverksetter ny etterforskning av saken med base i Stavanger, sa han.

Målet med etterforskningen er å oppklare saken, ifølge politimesteren.

En gruppe sammensatt av etterforskere fra Kripos og Sør-Vest politidistrikt skal se på saken med nye øyne.

– Vår vurdering er at det er konkrete etterforskningsskritt som bør følges opp – vi har tro på at saken kan oppklares, uttaler Kripos.

Det er Sør-Vest- politidistrikt som har ansvaret for den videre etterforskningen. De vil være på plass i Stavanger over nyttår. Gruppen skal se på drapssaken med nytt blikk, og ikke se til etterforskningen som er gjennomfør til nå.
Politiet har fått inn en rekke tips i saken, men oppfordrer publikum til å komme med nye tips. (©NTB)