En 34 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til 3 år og 10 måneders fengsel for innføring av amfetamin. Det er den tredje saken i sitt slag denne måneden. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Nok en amfetaminsmugler dømt

En 34-åring er i Jæren tingrett dømt til nesten fire års fengsel for innførsel av amfetamin. Det er den tredje amfetaminsaken tingretten har behandlet i juni.

Amfetaminsmuglerne betegnes som del av et nettverk, ifølge Stavanger Aftenblad. Dommen i Jæren tingrett, den tredje av sitt slag i juni, lyder 3 år og 10 måneders fengsel for innføring av minst 5 kilo amfetamin.

De to andre sakene ble behandlet av Jæren tingrett 10. juni. Da ble to østeuropeiske menn i 30-årene dømt til seks års ubetinget fengsel for ved to anledninger å ha innført til sammen 9,7 kilo amfetamin. Amfetaminet ble smuglet til Norge med ferge mellom Kiel og Oslo, og Hirtshals og Risavika utenfor Stavanger.

LES OGSÅ: – Jeg skulle på fisketur

Den 34 år gamle mannen fra Sandnes handlet på oppdrag fra en person i Tyskland og kjørte til Nederland for å hente stoffet. Da mannen vendte hjem til Norge, var amfetaminet gjemt i flere hulrom i leiebilen han disponerte. Han tok seg inn til Norge med fergen fra Hirtshals til Risavika.

Mannen erkjente straffskyld for innførselen allerede i det første politiavhøret.

LES OGSÅ: – Tatt med 6,6 kilo amfetamin