Nødetatene mottok falske meldinger om brann og dødsfall

– Det tyder på at det er samme person som har ringt inn de falske meldingene, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Første melding gjaldt en brann på Brekke i Sauda søndag ettermiddag.

Ifølge melder var det et hus som sto i full fyr, men da nødetatene kom fram til stedet var det ingen brann. 

Kort tid etter kom det en ny nødmelding. Politiet tror det er samme person som har ringt inn begge ganger. 

– Like etterpå kom det en telefon om et alvorlig straffbart forhold, som gjaldt et funn av en død person, sier operasjonsleder Victor Jensen til RA. 

– Det tyder på at det er samme person som har ringt inn de to falske meldingene. Vi har mistanke om hvem denne personen er, og politiet følger opp saken. Så får vi se hva reaksjonen eventuelt blir, legger Jensen til. 

Operasjonslederen sier det er alvorlig å komme med falske meldinger til nødetatene. 

– Det er straffbart å melde fra om hendelser som ikke er reelle hvis det blir gjort forsettlig. Det genererer en del tiltak fra nødetatene, ressurser blir satt i sving og det går på bekostning av andre oppdrag, sier operasjonslederen til RA. 

– En melding om husbrann med full overtenning er en alvorlig sak og må prioriteres. Når det da viser seg å ikke være sant kan det i ytterste konsekvens føre til at reelle hendelser blir nedprioritert, og det kan igjen få alvorlige konsekvenser, legger han til. 

Jensen sier en straffbar handling som denne kan føre til bøter eller fengsel, men at en større bot er det mest normale. 

– Bøter er det vanligste. Men hva som skjer i dette tilfellet, om det skjer noe, er foreløpig ikke sikkert, sier operasjonslederen.