En gjenstand ble kastet i lokalene til Alf & Werner i Stavanger sentrum natt til lørdag. Stedet ble evakurert. Foto: Lasse Hansen

Nattklubb-angrepet: – Utrolig trist

Mellom 200 og 250 personer ble evakuert fra utestedet Alf & Werner på Strandkaien i Stavanger natt til lørdag. Seks personer ble sendt til legevakten for sjekk.

Det var klokken 02.25 politiet fikk melding om kraftig røykutvikling i lokalene til Alf & Werner. Det som først ble beskrevet som en røykbombe skal ha blitt kastet i lokalene.

– Rett før 02.30 fikk en av våre patruljer melding fra en dørvakt på Alf & Werner at det var blitt kastet en røykbombe i lokalene i 3. etasje.  Det ser ut til å ha vært pepperspray eller CS-gass. Det er i seg selv ikke farlig, men det er veldig ubehagelig. Seks personer ble sendt til legevakten, sier operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt til RA.

Det ble natt til lørdag meldt at syv personer ble sendt til legevakten.

Luftet ut

Nødetatene kom til stedet, og brannvesenet fikk raskt luftet ut lokalene.

Det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet kjente ved 07.30-tiden lørdag ikke til hvem som har kastet fra seg gjenstanden.

– Ytterst alvorlig

På Alf & Werner ser ledelsen naturlig nok svært alvorlig på saken.

– Det som skjedde er utrolig trist, vi tar dette ytterst alvorlig, og spesielt når det går utover sikkerheten til vårt personal og våre gjester, sier daglig leder Elisabeth Helleland til RA.

Hun kjenner foreløpig lite til hva som har skjedd.

.– Vi vet veldig lite ennå, og holder på å undersøke saken sammen med politiet, sier Helleland.

Hun var selv på legevakten isammen med de som havnet der.

– Det går bra med dem, opplyser Helleland.

Samtidig opplyser hun at det ikke var røykutvikling under hendelsen.

– Vi vet ikke hva det var, men det var ingen røykbombe, og ikke røyk i lokalet. Men det var noe som irriterte luftveiene til de i lokalet, sier Helleland.