Mistenkt hotellraner er løslatt

Det er ingen fare for gjentakelse, mener politiet.

Med finlandshette og en pistollignende våpen skal en 25 år gammel mann ha truet resepsjonistene ved Clarion Hotel Energy og Scandic Forum på Tjensvoll. Mannen fikk kun med seg et mindre pengebeløp fra Scandic Forum. Han gikk tomhendt fra Clarion Hotel Energy,

Nå er mannen løslatt. Det bekrefter politiadvokat Per Terje Brundtland overfor RA torsdag.

LES OGSÅ: Slik opplevde de hotell-ranene: – Naturligvis veldig ubehagelig

Har sagt lite

– Han er avhørt og løslatt. Vi ser ingen fare for gjentakelse eller bevisforspillelse. Det er ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier Brundtland.

Den 25 år gamle mannen, som er en kjenning av politiet, har verken tilstått eller nektet for hotellranene.

– Han har egentlig sagt veldig lite i avhør. Mannen har ikke villet fortelle mye, sier politiadvokaten, som understreker at det ikke er en farlig person som nå er løslatt.

Mannen brukte et pistollignende våpen til å true hotellansatte på de to hotellene. Onsdag skrev RA at våpenet ble funnet utendørs i nærheten av hotellene. Da kunne ikke politiet fortelle ha slags våpen det var snakk om.

LES OGSÅ: Masket mann ved våpen tatt for hotellran på Tjensvoll

Pistolen var luftvåpen

Torsdag kunne politiadvokat Brundtland bekrefte at våpenet som ble brukt er et luftvåpen.

– Det var ikke et skarpt våpen som ble brukt, men for dem som blir truet så framstår dette som et ekte våpen, sier Brundtland.

Nå etterforskes saken videre. Politiet har innhentet bevis fra videoovervåkingsbilder og ulike vitneforklaringer.

– Nå skal politiet samle inn så mye informasjon som mulig og sikre beviser. Deretter skal vi vurdere saken videre, forteller Brundtland.

Mannen som nå er løslatt ble pågrepet hjemme hos seg selv, i samme bydel som hotellene, kort tid etter de to ranene. Her ble også ransutbyttet funnet.