Mistanken om drap er styrket

Politiet mener at mannen som ble funnet på Regestranden i Sola i går, skal ha blitt drept.

– Politiet har nå mottatt den første tilbakemeldingen fra obduksjonen, og denne styrker mistanken om at vi står overfor et drap. Vi kan ikke gå nærmere inn på detaljene eller begrunnelsen for det, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl under en pressekonferanse på politihuset tirsdag. 

I en pressemelding fra politiet står det at deres siste sikre observasjon av avdøde, er søndag 8. desember rundt kl. 15 på kjøpesenteret M44.

– Vi er svært interessert i å kartlegge bevegelsene til avdøde i perioden fra siste observasjon og fram til funnet i går klokken 16.00. I tillegg er vi svært interessert i bilen til avdøde. Han brukte denne mye, og vi har ikke funnet den så langt. Den er etterlyst både i politisystemene og i media. Vi er svært interessert i å få tilbakemelding på hvor den kan være, sier Dahl på pressekonferansen. 

Politiet ber om tips dersom noen observerer bilen til avdøde. De ønsker også å komme i kontakt med vitner som har sett bilen etter søndag 8. desember klokken 15.
Foto: Sør-Vest Politidistrikt

I pressemeldingen opplyses det om at avdødes bil er en Opel Astra 2014-modell med registreringsnummer RK 81723. 

– Vi vet at bilen ikke står hjemme hos avdøde, eller er i nærheten av der han ble funnet. Da vil vi veldig gjerne vite hvor den er, i håp om at det kan gi oss en retning i denne saken, sier Dahl til RA. Foreløpig har han ingen oversikt om politiet ar mottat tips om bilen. 

Han forteller på pressekonferansen at politiet har jobbet gjennom hele dagen, og har foretatt mange avhør.

– Vi har gjennomført en rundspørring i området rundt funnstedet, og vi skal gjennomføre en rundspørring der avdøde bodde.I tilllegg samler vi inn videoer på aktuelle steder, nevnte M44, og andre steder som kan forhåpentligvis gi oss et bilde av hvor avdøde har vært, sier Dahl til oppmøtt presse. 

I pressemeldingen står det at mannen bodde på Bryne, og at politiet gjennomgår også elektroniske spor for å kartlegge mannens bevegelser. 

– Avdøde er ikke så langt endelig identifisert, og derfor avventer vi foreløpig med å gi nærmere informasjon om han. Kriminalteknikere har jobbet på funnstedet i hele dag. I tillegg har det blitt foretatt søk, både med mannskaper og hund. Det er i håp om å finne spor som kan ha betydning for saken, sier Dahl til pressen. 

LES OGSÅ: Etterlyser bil etter mistenkelig dødsfall

Ber om hjelp fra Kripos

Politiet har bedt Kripos om taktisk bistand i forbindelse med etterforskningen, og hatt en åpen dialog med dem om at politiet kan få bistand på andre områder ved ytterligere behov. 

I pressemeldingen skriver politiet at de ønsker å komme i kontakt med personer som har observert avdødes bil fredag, lørdag og søndag. Politiet ønsker fortsatt å kartlegge bevegelser og trafikk inn og ut av området der avdøde ble funnet fra lørdag morgen til mandag klokken 16.00. 

– Er det noen som har fotografert der ute, så er vi interessert i å få dette også, sier Dahl. 

– Hva er det nyeste i saken?

– Det nyeste er at vi tidlig i ettermiddag fikk tilbakemelding på obduksjonen, og den foreløpige konklusjonen er at vi står overfor et mulig drap. Vi kan ikke gå inn i detaljene som sier hvorfor vi tror slik, sier Dahl til RA. 

– Hvilke teorier har dere til nå?

– Nå skal vi etterforske dette som mulig drap, i tillegg må vi alltid ha for øye at det kan være hypoteser også. Den mest sentrale hypotesen er nå at det er et drap, sier seksjonslederen. 

Han kan ikke si noe om avdøde kan ha blitt drept på funnstedet på stranden, eller om han kan ha blitt fraktet dit i ettertid. 

– Det er et viktig spørsmål som vi er nødt til å forsøke å avklare, men det har vi ikke svar på nå, sier Dahl. 

LES OGSÅ: Her ble den døde mannen funnet

– Det er mangt vi lurer på

Seksjonslederen forteller at det har blitt satt trykk på å få en endelig identifikasjon, og derfor håper han at de vil få det i løpet av de nærmeste dagene. 

– Er dette en usedvanlig omfattende sak? 

– En sak hvor man ikke har en konkret mistenkt, vil alltid være utfordrende. Så lenge vi ikke vet, eller har en retning i forhold til en mistenkt, så er det krevende. Foreløpig har vi ingen mistenkte, sier han til RA. 

Politiet vet ikke om avdøde skal ha vært alene eller sammen med noen på Regestranden. 

– Det lurer vi fortsatt på, og det er mangt vi lurer på, sier Dahl. 

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 02800 eller tips-rogaland@politiet.no.