Utenriksterminalen i Risavika. Foto: Erik Holsvik

Mens han snakket med tollerne ringte telefonen – det førte til at mann ble pågrepet

Tatt på fersken med narkotika i bagasjen.

En 20-åring og en 22-åring, begge fra Litauen, er nylig dømt for innførsel av 494 ecstasytabletter.

20-åringen erkjente i Stavanger tingrett at han hadde forut for 25. oktober i fjor hadde tatt på seg et kureroppdrag der han skulle frakte et parti ecstasytabletter fra Nederland til Norge.

Omkring klokken 07.00 den aktuelle dagen kom han til Risavika havn i Sola med danskebåten.

Der ble han stoppet av en tollinspektør for kontroll, og ved gjennomgang av bagasjen ble 494 ecstasytabletter funnet i en Pringles-sylinder. 20-åringen erkjente umiddelbart forholdet. Mens han snakket med tollinspektøren begynte telefonen til 20-åringen å ringe.

LES OGSÅ: Skulle hente store mengder amfetamin – det gikk ikke som planlagt

På spørsmål bekreftet han at det var mottakeren som ringte og bekreftet at vedkommende var rett utenfor og ventet. Politiet som var i kontrollområdet ble varslet, og de tok kontakt med 22-åringen som satt i bil utenfor ferjeleiet.

22-åringen har hevdet i retten at han på vegne en annen person skulle hente 20-åringen og at han ikke visste at vedkommende hadde med seg narkotika.

Det mente ikke retten var tilfelle. Retten viste blant annet til at den ikke har funnet noe motiv for at 20-åringen skulle utpeke 22-åringen som mottaker.

Stavanger tingrett viste også til at 22-åringen har sendt en sms til 20-åringen like før båten la til land med følgende innhold: «purken med hunden er allerede kommet ut».

I tillegg har 22-åringen nektet å oppgi pinkoden til politiet, slik at telefonen hans ikke er blitt undersøkt.

Retten kom til at 20-åringen skulle dømmes til fem måneders fengsel, mens 22-åringen ble dømt til åtte måneders fengsel.

LES OGSÅ: Gikk amok på Nav-kontor – fikk pizza

LES OGSÅ: Hevdet at han hadde arvet Rolex av far – Rolex-en ble produsert i 2009. Faren døde i 2004