Mann varetektsfengslet etter flere voldshendelser

– Mannen har nå ved flere anledninger vist at han er i stand til å utøve vold mot andre personer.

Mandag kveld fikk politiet melding om at en kvinne i 20-årene var blitt overfalt utendørs i Sandnes

Flere vitner meldte fra om hendelsen, og kort tid etter ble en mann i 20-årene pågrepet, mistenkt for å stå bak overfallet. 

Mannen har erkjent forholdet og er nå varetektsfengslet, siktet for forsøk på kroppsskade, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

– De involverte har ingen relasjon. Basert på vitnebeskrivelser og øvrige forklaringer fremstår overfallet uprovosert. Selv om kvinnen ikke ble påført store fysiske skader ser politiet alvorlig på saken, sier påtaleansvarlig Brynhild Helleland-Nordbø i pressemeldingen fra politiet. 

Siktet i flere voldssaker

Politiet opplyser at mannen i 20-årene ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. I pressemeldingen opplyser de at han også er siktet i andre voldssaker. 

– Mannen har nå ved flere anledninger vist at han er i stand til å utøve vold mot andre personer, og politiet mener derfor det er nødvendig å sikre at han ikke begår nye lovbrudd. På bakgrunn av gjentakelsesfaren er han nå varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat Helleland-Nordbø i meldingen.