Mann siktet etter funn av eksplosiver i hus på Sola

En mann (25) er siktet etter at politiet aksjonerte mot boligen hans på Sola og fant eksplosiver. Politiets bombegruppe jobbet tirsdag med å sikre boligen.

Funnet av eksplosivene ble gjort da politiet ransaket mannens bolig på Sola i Rogaland mandag kveld.

– Mannen er pågrepet og siktet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver. Det er også avhørt vitner i saken, opplyser politiadvokat Stian Eskeland i Sørvest politidistrikt.

Politiet besluttet å aksjonere mot mannens bolig etter å ha stanset ham i en trafikkontroll i Stavanger-området mandag kveld. Da ble det gjort beslag av brannfarlige og potensielt eksplosive stoffer på ham. Eskeland bruker betegnelsen «potensielt eksplosive stoffer» om funnene som så ble gjort i boligen hans.

– Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljer rundt dette nå. Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, og det gjenstår blant annet avhør av vitner og siktede selv, sier han til NTB.

Uklart om straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Anne Kroken, sier til NTB at hennes klient bare har gitt en kort innledende forklaring til politiet, og at han så langt ikke er konfrontert med siktelsen. Han har derfor ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han er klar til å gå i mer utdypende avhør med politiet. Det vil trolig skje så fort bombegruppa er ferdig med sitt arbeid på stedet, sier Kroken.

Politiet vurderer om mannen skal framstilles for varetektsfengsling onsdag. Ifølge Eskeland har han også tidligere vært i kontakt med politiet, men er ikke domfelt.

Bombegruppe på stedet

Bombegruppa fra Oslo var tirsdag ettermiddag på stedet for å bistå i arbeidet med å sikre huset og fjerne de farlige stoffene.

Ingen omkringliggende boliger var evakuert tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

– Ved denne typen funn er det rutine å tilkalle bombegruppa ettersom de er eksperter på dette området. Det vil pågå arbeid i den aktuelle boligen en periode framover. Per nå har vi ikke ytterligere opplysninger om hva slags eksplosiver som er funnet i boligen, sier Eskeland.