Jæren tingrett. Foto: NTB/Scanpix

Mann misbrukte jente (15) på parkeringsplass i Sandnes

Forklarte at han ikke husket at han hadde hatt samleie med jenta.

Ifølge dommen fra Jæren tingrett hadde han seksuell omgang med en 15 år gammel jente på en parkeringsplass i Sandnes den 7. januar i år. Dagen forut for dette hadde 20-åringen reiste på biltur fra Østlandet sammen med fire kamerater.

En 19 år gammel kamerat av 20-åringen hadde kontakt med fornærmede (15) på Snapchat og kameraten og fornærmede avtalte å møtes.

20-åringen kjørte hele guttegjengen hjem til fornærmedes bolig og 19-åringen møtte henne like ved huset hennes.

Alle guttene dro deretter til Stavanger, men omkring klokken 21.30 på kvelden dro 19-åringen og 20-åringen tilbake til fornærmede. 19-åringen gikk da en tur med fornærmede og i den forbindelse hadde hun frivillig samleie med ham. Etter dette gikk 20-åringen og 15-åringen til en parkeringsplass i nærheten der de hadde samleie.

20-åringen forklarte at han ikke husket at han hadde hatt samleie med fornærmede, selv om han hadde brukt kondom denne dagen. Han forklarte også at han ble smuglet inn i Norge i 2014, og at hendelser tidligere i livet har gjort at han ikke husker.

LES OGSÅ: Hjalp jente å rømme fra barnevernet – så misbrukte han henne

Underlig

Jæren tingrett fant dette underlig, men kom til at retten ikke trengte å ta stilling til troverdigheten av dette.

Sentralt i saken er et kondom som politiet fant på stedet den 9. januar. På dette er det funnet DNA av 20-åringen på innsiden og av 15-åringen på utsiden.

Retten la også vekt på forklaringene til de tre der alle sier at de var på det aktuelle stedet denne kvelden.

19-åringen har også forklart at 15-åringen og 20-åringen var alene noen minutter.

15-åringen har også forklart at hun ble voldtatt av 20-åringen, men retten kom til at det ikke var nødvendig å ta stilling om det var en voldtekt eller ikke.

LES OGSÅ: Lurte overgriper til å tro at han skulle møte jente

Klanderverdig

Retten kom til at det ikke var tilstrekkelig bevist at 20-åringen visste at fornærmede var under 16 år, men mente samtidig at han hadde opptrådt klanderverdig da han ikke hadde sjekket dette.

Når det gjelder 19-åringen har påtalemyndigheten også etterforsket ham, men henla saken på grunn av jevnbyrdighet i alder og utvikling. Samtidig kom retten til at 15-åringen og 20-åringen ikke var dette.

I forbindelse med straffeutmålingen ble det lagt vekt på at mye tyder på at handlingen var planlagt av 20-åringen og at han var svært pågående overfor fornærmede for å oppnå samleie. Etter en samlet vurdering kom retten til at han skulle dømmes til seks måneders fengsel for seksuell omgang med barn under 16 år. Han ble også dømt til å betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

LES OGSÅ: Avslørt av meldinger som beskrev overgrep mot datteren