Kriminalteknikere i arbeid på åstedet, ved plenen ved Café Sting. Foto: Stein Roger Fossmo

Mann med øks skutt av politi

En mann er skutt av politiet i sentrum i Stavanger. Han skal ha gått mot væpnet politi med øks.

Nyheten ble kjent rundt klokken 16.00 lørdag ettermiddag. 

Skyteepisoden skjedde ved Valbergtårnet og Cafe Sting. 

– Mot politiet med øks

– Vi fikk flere meldinger fra publikum om en mann som gikk rundt med en våpenlignende gjenstand i hånden, muligens en kniv. Det ble gitt beskjed om bevæpning. Da vi kom til stedet, så vi at han hadde en øks. Mannen kom mot politiet med øksen i hånden. Det ble avfyrt et skudd mot vedkommende, det traff ham i foten. Mannen er kjørt til sykehuset, sier politiets innsatsleder på stedet, Hanne Nybø Andersen, til RA.

– Truende

Klokken 18.59 sendte politiet ut følgende pressemelding om saken:

«Klokken 15.17 fikk politiet flere meldinger om en mann som bar en våpenlignende gjenstand og oppførte seg truende i Stavanger sentrum. Det ble gitt bevæpningsordre og en politipatrulje påtraff kort tid senere mannen i nærheten av Valbergtårnet i sentrum. 

Mannen begynte da å gå mot politiet og ble anropt av politiet på stedet. På tross av dette fortsatte mannen å gå mot en av tjenestepersonene med en økselignende gjenstand i hånden. Tjenestepersonen løsnet da ett skudd som traff mannen i leggen. 

Mannen fikk behandling på stedet i påvente av ambulansen. Han ble deretter fraktet til Stavanger Universitetssjukehus. Mannen er 29 år og norsk statsborger. Han er kjent for politiet fra før. 

Politiets kriminalteknikere gjør undersøkelser på stedet, og de involverte tjenestepersonene blir tatt hånd om i henhold til politidistriktets rutiner. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet. 

Politiet har foreløpig ingen ytterligere opplysninger om saken.»

Jourhavende jurist Andersen opplyste søndag til Aftenbladet at øksemannen også ble pågrepet for bæring av øks på Eiganes gravlund i mars.