Mann må i retten for rasistisk og hatefull ytring

En 52 år gammel mann fra Sandnes må i retten for å ha uttalt seg rasistisk på Facebook.

 

52-åringen må svare for den nye straffelovens § 185 som går på at han forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig har satt fram en diskriminerende eller hatefull ytring.

Onsdag den 4. november skal en kvinne fra Bryne ha lagt ut en nettsak med tittelen «Norsk lov gjelder ikke lenger for muslimer» på sin åpne facebookprofil.

LES OGSÅ: Mann (48) pågrepet og siktet for netthat

I kommentarfeltet på denne skal 52-åringen ha skrevet følgende: «Om vi som ekte nordmenn er rettsløse likevel, så er det kanskje bare å starte jakten på landssvikere og islamistknottene – få det ryddet vekk fra jordens overflate, på en måte.»

Han skal videre ha skrevet: «For det blir slike tilstander, om politikerhyklerne ikke nå får fingeren ut og begynner å tjene eget folk og landets framtid, uten islampåvirkninger. For nordmenn flest har ikke bedt om å få fylt landet med slikt søppel, som nå tynger landet.»

LES OGSÅ: Pågrepet på asylmottak – siktet for terror

52-åringen skal ha avsluttet innlegget med følgende: «Dette er faktisk en krig det er verdt å dø for – for våre kommende slekter skal slippe å fø på mennesker som ikke hører hjemme i norsk kultur – og quislinger i styring.»

Politiadvokat Øyvind Haukland i Sør-Vest politidistrikt har gitt 52-åringen et forelegg på 15.000 kroner for den hatefulle ytringen.

Haukland sier til RA at 52-åringen har nektet å vedta forelegget og saken av den grunn skal opp i retten.

Advokatfullmektig Trine Vabø er 52-åringens forsvarer.

– Han erkjenner de faktiske forhold og at det er han som har skrevet disse tingene. Men han nekter straffskyld for dette, sier Vabø til RA.

LES OGSÅ: Stor politiaksjon mot dopingmiljøet

Rettsmøtet i Jæren tingrett skal avholdes den 23. juni i år og der vil politiadvokat Haukland legge ned påstand om en bot på 18.000 kroner.

Det vil i tillegg bli krevd saksomkostninger til det offentlige.