Mann funnet skyldig i dødelig mishandling av samboeren

En 39 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett kjent skyldig i å ha drept sin 33 år gamle samboer på Bryne i fjor.

Jæren tingrett dømte mannen til ni års forvaring, med en minstetid på seks år 19. desember i fjor. Aktor, konstituert statsadvokat Thomas Frøberg, varslet at han vil legge ned påstand om forvaring i åtte og et halvt år, med en minstetid på fem år og seks måneder i lagmannsretten, skriver Stavanger Aftenblad.

Årsaken til reduksjonen i tiden er saksbehandlingstiden, oppgir statsadvokaten.

33 år gamle Scarlet Thomson ble funnet død utenfor parets bolig 9. oktober 2015. Etter tiltalen skal mannen ha mishandlet kvinnen en uke tidligere. Dagen før hun ble funnet, meldte familien henne savnet.

Samboeren har hele tiden nektet for å ha stått bak mishandlingen av kvinnen, men verken tingretten eller lagmannsretten har festet lit til 39-åringens forklaring. 39-åringen er tidligere straffedømt ti ganger i perioden fra 2001 til 2014. Sju av disse dommene har alle hatt poster med alvorlige trusler. Han er også domfelt for å ha drept hunden sin med en øks.

Både den tiltalte og offeret tilhørte et belastet rusmiljø på hjemstedet. Dette ble imidlertid ikke tillagt noen vekt.

– Vi vil nå vente til dommen foreligger og så lese denne. Deretter må vi ta stilling til om vi skal anke, sier forsvarsadvokat Odd Rune Torstrup til avisen.

(©NTB)