Mann fra Stavanger tiltalt for drapsforsøk på taxisjåfør

En 29 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på en taxisjåfør i Stavanger i sommer. Rettspsykiaterne mener at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Tore Kulstad, varsles det at det vil bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern, skriver Stavanger Aftenblad.

Det var natt til 4. juli i sommer at mannen ifølge tiltalen knivstakk taxisjåføren flere ganger. Skadene var livstruende, men sjåføren overlevde som følge av rask medisinsk og kirurgisk behandling.

Etter en judisiell observasjon av 29-åringen konkluderte de sakkyndige med at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Dersom retten er enig i at han var psykotisk, betyr det at mannen ikke kan straffes.

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier at mannen ikke husker noe av hendelsen.

29-åringen er domfelt flere ganger tidligere. Meling sier at konklusjonen fra de sakkyndige kan ha betydning for tidligere dommer. Spørsmålet er om mannen kan ha vært psykotisk da han begikk lovbruddene han tidligere er dømt for. Meling sier at de derfor vil vurdere gjenopptakelse av de tidligere sakene.

Rettssaken mot mannen går i Stavanger tingrett fra 26. til 29. januar neste år.