Illustrasjonsfoto: AFP Photo/Robyn Beck

Mann (75) ristet lillebroren sin – så tok han mobiltelefonen hans

Forklarte at storebroren tok ham hardt i begge armene og ristet ham. Bakgrunnen for det var at TV-en ikke fungerte.

Voldsepisoden fant sted omkring klokken 16.00 den 28. juni i år.

Da saken var oppe i Dalane tingrett erkjente den 75 år gamle mannen delvis straffskyld etter tiltalen.

På det aktuelle tidspunktet bodde 75-åringen og lillebroren hans i samme bolig i Eigersund kommune.

29. juni ringte lillebroren til søsteren sin. Med bakgrunn i denne samtalen dro søsteren og besøkte lillebroren som befant seg på et utested. Han forklarte da at storebroren dagen før hadde tatt han hardt i begge armer og kommet med trusler mot ham.

Han forklarte også at storebroren hadde beslaglagt mobilen hans, slik at han ble nødt til å låne en telefon for å få ringt til søsteren.

I retten forklarte fornærmede at storebroren tok ham hardt i begge armene og ristet ham. Bakgrunnen for det var at TV-en ikke fungerte.

LES OGSÅ: Mor ville ha jakke og spurte om datteren kunne stjele den

Drakk og ble full

75-åringen erkjente i retten at han hadde tatt lillebroren i overarmene og ristet ham i fem til syv sekunder. Ifølge 75-åringen gjorde han dette fordi lillebroen ofte drakk og ble full og at han var frustrert over dette.

Retten fant det bevist at han klemt hardt rundt begge overarmene til broren og ristet ham. I retten ble det lagt fram bilder som viste klare blåmerker på brorens overarm.

Retten fant det også bevist at 75-åringen hadde tatt lillebrorens mobiltelefon. Dette for å gjøre det vanskeligere å få kommet seg inn i boligen igjen, dersom han forlot den.

LES OGSÅ: Ranet av maskerte ranere i sitt eget hjem

Ble redd

Lillebroren ble så redd etter hendelsen at flyttet ut fra boligen.

Ifølge dommen er brødrene i dag forsont, venner og ønsker å  beholde et godt vennskap.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at volden som fant sted sannsynligvis skyldte en irritasjon som hadde bygd seg opp over lengre tid knyttet til brorens alkoholbruk og konsekvenser av dette.

Retten fant det også noe formildende at 75-åringen har erkjent voldshandlingen, selv om han ikke har gitt en uforbeholden tilståelse.

Dermed ble straffen satt til betinget fengsel i 21 dager og han  må også betale 5000 kroner i bot og 1000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Lettlurt bestemor hvitvasket penger for «George»