Mann (68) tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot nieser

En 68 år gammel mann fra Nord-Jæren er tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot sine to nieser.

av: Tore Bruland

Når det gjelder den ene niesen er 68-åringen tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot barn under 16 år. Dette skal ha funnet sted i perioden 2012 til desember 2014 på fornærmedes bopel og/eller andre steder.
Da dette startet opp var fornærmede 13 år gammel.

Ifølge tiltalen skal onkelen ha gjort følgende:
Sendt sms til henne om at han vil se på når hun dusjer, stått utenfor hennes baderomsvindu når hun har vært på badet, befølt henne på brystene, befølt henne på låret og klappet henne på håret, ryggen, hoften og/eller livet.
 Han skal også ha kysset henne på kinnet og/eller øret og holdt rundt henne når han klemmer henne og spurt om hun vil komme på besøk når hans ektefelle er ute, samt kommet med en rekke andre utsagn av seksuelt krenkende karakter.

Påstand om erstatning

Når det gjelder den andre niesen er han tiltalt for å ha utvist seksuell krenkende eller uanstendig atferd overfor noen som ikke har samtykket til dette. Blant annet skal han ha uttalt at de  «måtte kysse litt» og /eller «kosa litt» og «skal me gå inn til deg og kosa» eller lignende.

Han skal også ha klappet henne på forskjellige steder på kroppen uten at hun har samtykket til dette.

Det er politiadvokat Rune Gjertsen som har tatt ut tiltale mot 68-åringen. Gjertsen skal også være aktor i saken som skal opp i Stavanger tingrett den 7. april.
Gjertsen har tatt forbehold om å legge ned påstand om at 68-åringen skal betale oppreisningserstatning til niesene.

Gjertsen sier til RA at han på det nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere saken.
68-åringens forsvarer er Inger Marie Sunde, mens Hilde Elisabeth Fjeld er de fornærmedes bistandsadvokat.