Illustrasjonsfoto. NTB scanpix

Må betale 868.324 kroner etter konkurs

Firmaet til mannen gikk konkurs. Nå må han selv punge ut med 864.324 kroner.

Mannen har vært eneeier, styreleder og daglig leder i en håndverksbedrift i Sandnes. 

I slutten av oktober 2016 ble firmaet slått konkurs i Jæren tingrett etter en begjæring fra skattemyndighetene.

I bostyrers innberetning fra midten av desember samme år kommer det fram at mannen var skyldig selskapet sitt et beløp på 823.079 kroner.

LES OGSÅ: Hyttegrend gikk konkurs

Til forliksrådet

Ifølge en dom fra Lister tingrett erkjente mannen at han hadde tatt ut pengene fra selskapet og at han var ute av stand til å betale dem tilbake igjen.

Bostyreren oversendte innberetningen til politiet og uttalte at utbetalingene fra selskapet kunne være straffbare både etter straffeloven og aksjeloven.

Saken har etter dette vært innom Lister forliksråd som kom til at mannen skulle dømmes til å betale 863.079 kroner til konkursboet.

Det førte til at mannen krevde gjenåpning av saken som nylig ble behandlet i saken.

Der ble det anført at mannen var psykotisk da pengene var tatt ut av firmaet og at han ikke kan holdes ansvarlig for dette.

LES OGSÅ: Bryllupsfirma slått konkurs

Ingen holdepunkter

Ifølge Lister tingrett er det i den judisielle observasjonen ingen holdepunkter for at mannen var bevisstløs eller hadde noen form for bevissthetsforstyrrelse på den aktuelle tiden.

Retten viste også til et brev fra revisor til mannen i forbindelse med uttakene, der han fikk beskjed om at han ikke kunne holde på med dette, fortsatte å ta ut penger – og at det var dette som førte til at firmaet til slutt gikk konkurs.

Retten kom også til at uttakene var i strid med aksjelovens bestemmelser og at pengene da skal tilbakeføres til selskapet.

Dermed ble han dømt til å betale tilbake 868.324 kroner til et firma som har kjøpt kravet fra konkursboet.

I tillegg må han betale sine egne saksomkostninger.

LES OGSÅ: Hotell slått konkurs