For å få en god debatt rundt sexkjøp, prostitusjon og menneskehandel må vi i større grad inkludere de det gjelder i debatten, ikke komme med generelle karakteristikker, mener prosjektleder i Anders Røyneberg i PKS- Helsetilbud for personer som kjøper sex. FOTO: Robert Schlesinger/NTB scanpix

– Lurte kvinne til prostitusjon

Skal ha sagt at han ville gifte seg med henne og lurte henne til å tro at de var kjærester.

En 28 år gammel mann er disse dager i retten for å ha lurt en kvinne til å prostituere seg.

28-åringen skal i perioden fra oktober 2016 til den 27. juni i fjor ha utnyttet en kvinne til prostitusjon og seksuelle formål for seg selv.

Dette ved å misbruke hennes sårbare situasjon og/eller annen utilbørlig atferd.

Ifølge tiltalen skal mannen ha innledet er forhold til fornærmede i begynnelsen av 2016.

Her skal han ha forespeilet henne ekteskap/kjærlighetsforhold og en forbedret økonomisk tilværelse for henne og hennes barn.

LES OGSÅ: Var hallik for «Hot Emma» og «Sweet Melissa»

28-åringen skal ha møtt kvinnen i Varna i Bulgaria i oktober 2016.

De skal deretter ha reist til Polen før de reiste videre til Stavanger.

Ifølge tiltalen satte han henne i prostitusjon både i Polen og i Stavanger og disponerte over mesteparten av pengene hun tjente.

Han skal også ha innlosjert henne i en leilighet og kjørte henne til og fra området der hun skulle prostituere seg, bestemte hvor og når hun skulle prostituere seg og/eller fastsatte prisene for de seksuelle tjenestene.

Ifølge tiltalen hadde fornærmede ingen tilknytning til Polen eller Norge og hadde ingen kunnskap om det polske/norske hjelpeapparatet.

LES OGSÅ: Voldtok kvinne – dro tilbake for å hjelpe henne – voldtok henne en gang til

«Hun snakket ikke polsk, norsk eller engelsk, var uten penger til livsopphold og hadde således ingen reell og akseptabel mulighet til å motsette seg utnyttelsen», heter det i tiltalen.

Han skal også i hele perioden ha hatt et seksuelt forhold til fornærmede samtidig som han manipulerte henne til å tro at de var kjærester og skulle inngå ekteskap.

«Fornærmede kom fra fattige kår i Bulgaria, var uten inntekt, hadde forsørgelsesbyrde for tre mindreårige barn og er tilnærmet uten skolegang», heter det i tiltalen.

Saken startet opp i Stavanger tingrett fredag og fortsetter hele denne uken.

Knut Lerum, 28-åringens forsvarer, sier at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

LES OGSÅ: 18-åring voldtok kvinne på toalett på utested