Løy om voldtekt – ga ekskjæresten falskt alibi

Forklarte til politiet at hun hadde vært sammen med eksen natten da han voldtok en kvinne.

I mars i fjor ble en 24 år gammel mann dømt til fengsel i fire og et halvt år for å ha voldtatt en kvinne på et mindre sted i Sør-Rogaland.

Da hadde både Stavanger tingrett og Gulating lagmannsrett kommet til at 24-åringen var skyldig i en brutal overfallsvoldtekt som fant sted etter at 24-åringen hadde lurt fornærmede med  seg ut fra et utested.

Voldtekten fant sted den 6. mars 2016 og i forbindelse med saken ble en 22 år gammel kvinne avhørt av politiet.

LES OM DENNE SAKEN HER: Kvinne ble lurt med ut og voldtatt

22-åringen var en tidligere kjæreste av 24-åringen og hun opplyste i politiavhør at 24-åringen hadde vært med henne hele den aktuelle natten.

Videre forklarte hun at fornærmede i saken flere ganger den aktuelle kvelden hatt tatt initiativ til å ha seksuell omgang med 24-åringen. Den 22 år gamle kvinnen erkjente ikke straffskyld da hun nylig møtte i Stavanger tingrett.

Retten kom til at hun var skyldig og har ved bevisvurderingen lagt vekt på det 22-åringen forklarte dagen før og det hun forklarte i sin rettslige forklaring da hun avga vitneforklaring i Stavanger tingrett den 28. september 2017.

Hun bekreftet da at det hun sa den gang, og da hun forklarte seg i sin egen sak, opprettholdt hun at dette var det korrekte. Det var at hun hadde vært med sin tidligere kjæreste fra fredag til han ble pågrepet søndag kveld.

Voldtekten fant sted natt til søndag.

Ifølge 22-åringen hadde hun og 24-åringen endt opp på en pub og de var der til de gikk hjem til 24-åringens bolig en gang ut på natten.

LES OGSÅ: – Voldtok jente (7) og truet henne til taushet

Viten og vilje

Ifølge Stavanger tingrett hadde 22-åringen med viten og vilje forklart seg uriktig i avhøret den 7. mars 2016.

Dette gikk på at hun var sikker på at 24-åringen ikke hadde vært alene med fornærmede og at fornærmede hadde kommet med en rekke tilnærmelser mot 24-åringen – og flere ganger spurt om han ville ha sex med henne.

Hun forklarte også at 24-åringen var avvisende og at hun og 24-åringen hadde hatt sex da de kom hjem.

I det første avhøret forklarte hun at hun gikk og la seg da de kom hjem, og at de ikke hadde hatt sex. Hun fortalte heller ikke noe om fornærmede og noe om tilnærmelser fra hennes side.

Ifølge 22-åringen ble hun i det andre avhøret klar over at det var snakk om en voldtektssak, og at dette er grunnen til at hun først i dette avhøret husket på å fortelle om fornærmede.

LES OGSÅ: Jente (17) stripset fast og voldtatt av nabo

Meget søkt

Dette fant retten meget søkt og viste til at dersom en ukjent kvinne satte seg ned med 24-åringen, og mer eller mindre umiddelbart begynte å mase om sex, så mente retten at dette var så spesielt at hun ville ha husket det.

I straffesaken mot 24-åringen ble verken 22-åringen eller 24-åringen trodd på at fornærmede kom med tilnærmelser mot 24-åringen.

Retten kom til at 22-åringens forklaring kunne ha medført at en voldtektsmann ville ha gått fri. Samtidig har saken blitt svært gammel uten at 22-åringen kan lastes for dette. Dermed ble straffen satt til 60 dagers betinget fengsel.

Odd Rune Torstrup, 22-åringens forsvarer, sier at hans klient ikke har valgt å anke saken.

– Dette fordi hun slipper å sone og kan gå videre i livet sitt, sier Torstrup til RA.

LES OGSÅ: – Skjenket jente (14) full og voldtok henne