Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

LO-forbund dømt for usaklig oppsigelse av ansatt

LO-forbundet Handel og Kontor er i Stavanger tingrett dømt til å betale erstatning for usaklig oppsigelse av en ansatt.

Forbundet, som tapte på alle punkter i retten, må betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning, samt 310.120 kroner i sakskostnader for usaklig oppsigelse av regionsekretær Geir Løland, skriver Klassekampen.

– Jeg er overrasket over at Handel og Kontor som arbeidsgiver har gått fram på denne måten, sier Lølands forsvarer, advokat Thomas Smedsvig, til avisen.

LES OGSÅ: Ble møtt med «absurd» test på jobbintervjuet

Reiseregninger

Saken startet med at det ble avdekket en uregelmessighet ved en reiseregning Løland hadde levert. Han ble deretter kalt inn av forbundets sentralkontor til et drøftingsmøte etter en paragraf i arbeidsmiljøloven som omhandler «drøfting før beslutning om oppsigelse». I dommen beskrives dette som et «drastisk skritt».

Tingretten mener det ville vært mer naturlig å ta opp spørsmål rundt reiseregningen uformelt og med arbeidstaker direkte. Det ble også fastslått at alle reisene det var snakk om var gjennomført, om enn feil rapportert, skriver avisen.

Forbundet tilbyr for øvrig bistand «ved for eksempel usaklig oppsigelse, eller ved andre tvister i arbeidsforholdet.» Ifølge avisen ønsker ikke Handel og Kontor å kommentere saken.

LES OGSÅ: Jobbet på restaurant – svindlet Nav