Ilustrasjonsfoto.

Lette etter sykkelen sin og banket på – mann kom ut med øks

Da det banket på døren kom 47-åringen ut med en øks i skulderhøyde og sa «ka f*** e det du vil?»

Da saken mot 47-åringen nylig var oppe i Stavanger tingrett forklarte han at han 25. mars i fjor oppholdt seg i boligen sin sammen med en annen mann som også bodde på denne adressen.

Tidligere samme dag hadde de fått meldinger fra en nabo som anklaget dem for å ha stjålet tabletter fra ham.

Naboen skrev i meldingene at han, sammen med flere andre personer, kom til å møte opp hjemme hos 47-åringen og den andre mannen for å «ta dem».

Da det senere på kvelden banket på valgte 47-åringen å bevæpne seg med en øks, da han fryktet at vedkommende som gjorde dette, ville angripe dem. Han holdt øksen i skulderhøyde da han åpnet døren, gikk ut og ropte til vedkommende «ka f*** e det du vil?»

LES OGSÅ: Han snøvlet og det var vanskelig å forstå at det var røyk han ville ha

På egen hånd

Fornærmede forklarte at han var i området for å se etter den stjålne sykkelen sin. Tidligere hadde han funnet igjen stjålne gjenstander nær de kommunale boligene i det aktuelle området – og han håpet å finne igjen sykkelen sin på egen hånd, uten å involvere politiet.

Han forklarte også at han utenfor den aktuelle boligen hadde klatret over et gjerde og fikk øye på en presenning, som skjulte noen gjenstander. Derfor bestemte han seg for å kontakte beboerne i boligen.

Stavanger tingrett la til grunn at 47-åringen feilbedømte situasjonen, og da han skjønte at 47-åringen ikke ville angripe ham, la han ned øksen. Han fortalte også fornærmede hvor han kunne gå for å lete etter sykkelen sin.

Forholdet ble anmeldt og politiet foretok ransaking på stedet neste dag. I den forbindelse ble det beslaglagt fire økser som lå på stuegulvet i boligen.

Stavanger tingrett kom også til at 47-åringen skulle dømmes for bruk av hasj forut for øksetrusselen.

I forbindelse med straffeutmålingen kom retten til at det hadde tatt svært lang tid før saken kom for retten, uten at 47-åringen kunne lastes for dette.

I tillegg ble det lagt vekt på at 47-åringen også er i en positiv livssituasjon. Dermed ble straffen på 30 dagers fengsel i helhet gjort betinget med en prøvetid på to år.

LES OGSÅ: Forklarte at han mistenker henne for å ha barbert seg

LES OGSÅ: – Sa at han ville p*** og at han hadde stor p***