Illustrasjonsfoto.

– Leide ut syv leiligheter på Eiganes til prostituerte

En 63 år gammel mann er tiltalt for hallikvirksomhet.

Ifølge tiltalen skal 63-åringen ha leid ut hele syv leiligheter på Eiganes som skal ha blitt benyttet av kvinner som har solgt seksuelle tjenester.

I tillegg skal han også ha leid ut én leilighet i Bjergsted og én leilighet i Oslo som skal ha blitt benyttet til det samme formålet.

Utleievirksomheten skal funnet sted fra april 2013 til april i fjor.

LES OGSÅ: Dataekspert fengslet for overgrepsbilder

Det er statsadvokat Nina Grande som har tatt ut tiltalen som går på at 63-åringen har leid ut lokaler og forstått at lokalene skulle brukes til prostitusjon eller utvist grov uaktsomhet i så måte.

63-åringen er også tiltalt for å ha hvitvasket penger.

Dette ved at han i løpet av 2014 , 2015 og 2016 i skal ha overført selv eller via sin sønn tilsammen minst 691.403 kroner til en person i utlandet.

LES OGSÅ: Dataekspert fengslet for overgrepsbilder

Ifølge tiltalen stammer pengene fra utleievirksomheten og skal videre ha blitt benyttet til å investere i eiendom i utlandet på vegne av 63-åringen.

«Dette bidro til å dekke over pengenes opprinnelse, hvor utbyttet befinner seg fog slik få utbyttet til å framstå som lovlig ervervet» heter det i tiltalen.

Statsadvokat Grande har også tatt forbehold om å legge ned påstand om inndragning av 1.685.882 kroner som politiet mener er straffbart utbytte av utleievirksomheten.

LES OGSÅ: Slutt for butikk i Arkaden

Det er satt av fire dager til saken som starter opp 30. mai i år.

Politiadvokat Karen Mork skal være aktor i saken, mens Brynjar Meling er 63-åringens forsvarer.