Foto: NTB scanpix

Kvinne stjal 256.316 kroner fra stesønnen sin

I løpet av en ti år periode forsynte hun seg grovt fra kontoen til stesønnen sin uten at han visste om det.

Det var en 62 år gammel kvinne fra Suldal som nylig møtte i retten for grovt underslag. Der kom hun med en uforbeholden tilståelse.

Hun forklarte at hun er samboer og at fornærmede er samboerens sønn og at verken samboeren eller sønnen kan håndtere nettbank – og det ble til at hun styrte stesønnens økonomi fra 2006, da han var 15 år gammel, fram til 2016.

I 2014 fikk stesønnen samboer og hun tok etter hvert over ansvaret for deres økonomiske disposisjoner.

Ifølge siktede betalte hun alle regningene for stesønnen fram til 2016.

LES OGSÅ: Hengte opp lapper der hun skrev at eksen solgte sex og hadde voldtatt

Knapt med midler

Hun forklarte også at hun og samboeren hadde kurant økonomi, men at hun likevel pådro seg noe kredittkortgjeld i den tiårsperioden saken gjelder.

62-åringen forklarte også at i perioder der det var knapt med midler lot hun seg friste til å overføre penger fra stesønnens konto til sin egen konto for å kunne gjøre opp for utgifter hun hadde pådratt seg.

Ifølge kvinnen overførte hun relativt små beløp, omkring 2000 kroner hver gang, men at det over den lange tidsperioden ble et stort beløp. Dette betyr at hun har skal ha stjålet fra stesønnen 128 ganger.

LES OGSÅ: Banket kona etter at han fant nakenbilder på telefonen hennes

Ikke kontroll

Hun forklarte også at hun ikke hadde noen kontroll med pengene som ble overført, men at hun i etterkant har gått gjennom dette og at det stemmer at det er snakk om litt over 256.000 kroner.

62-åringen har betalt tilbake 141.000 kroner, men det foreligger ikke noen plan for betaling av restbeløpet. Ifølge 62-åringen skyldes dette at stesønnen og hans samboer ikke ønsket å ha kontakt med henne.

Det hører også med til historien at stesønnen og hans far hadde blitt enige om at forholdet ikke skulle anmeldes, men gjøres opp ved tilbakebetaling.

Dette ble det ikke noe av da stesønnens samboer satte seg imot dette. Straffen ble fengsel i 90 dager der 45 av disse ble gjort betinget.

Hun ble også dømt til å betale 113.961 kroner i erstatning til stesønnen.

LES OGSÅ: Tvang samboer til å gå naken langs veien mens han kjørte bak