Kona tok feil buss – ble slått da hun kom hjem

Irritert og sur mann slo kona og ungene. Nå må han i fengsel og betale 390.000 kroner i oppreisningserstatning til dem.

Stavanger tingrett kom til at 52-åringen ved fem anledninger hadde vært voldelig mot kona, men at tre av voldsepisodene var foreldet.
Den første gangen slo han henne to til tre ganger i ansiktet med flat hånd.

Bakgrunnen for det var at han ble irritert fordi hun hadde misforstått hvilken buss hun skulle ta og kom seint hjem.

Også nyttårsaften 2010 slo han kona i ansiktet med flat hånd og sparket henne i ryggen. Denne gangen var sint fordi hun ikke holdt deres ti måneder gamle baby våken til midnatt slik at babyen fikk sett fyrverkeriet sammen med ham.

Også i 2015 slo han henne flere ganger i ansiktet med flat hånd. Det samme fant sted i juni 2017, da han også stakk henne med en bilnøkkel i siden slik at hun fikk et blåmerke.

Foranledningen for volden var at kona kom hjem etter å ha vært på arbeid og spurte ham om hvorfor han ikke hadde ryddet.

LES OGSÅ: – Jaget sønnene ut av bilen og kjørte av gårde

Ble sur

Den siste voldsepisoden fant sted den 13. desember 2018. Da slo han henne på flere måter, kløp henne og sparket henne. Han sa også at han skulle kutte av henne nesen og slo henne med et flagg.

Hendelsene fant sted utover dagen og startet med at kona spurte 52-åringen om hvorfor han ikke sa god morgen til henne, noe som gjorde at han ble sur.

Stavanger tingrett fant det også bevist at 52-åringen ved noen anledninger har sagt at han skulle drepe kona, snakket nedsettende om hennes far og ved en anledning kastet en sko etter henne.

Retten kom til at det ikke var snakk om mishandling i nære relasjoner og begrunnet dette med at volden ikke har vært så alvorlig at den kunne betegnes som mishandling.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

– Var ikke redd

Kona har benektet at hun levde i frykt for ny vold, hun forklarte også i retten at hun ble lei seg, men at hun ikke har vært redd for 52-åringen.

Retten kom også til at 52-åringen skulle dømmes for vold mot de eldste barna sine ved at slått dem med flat hånd, sparking på bein og det 52-åringen selv har betegnet som «hardhendt løfting».

Det ble også lagt til grunn at 52-åringen har vært mye sint på ungene – og at han har vært sint på ungene når han har utøvd vold.

To av barna har også sett at 52-åringen har slått moren deres.

Retten mente at han hadde handlet med forsett og at det ikke er grunnlag for frifinnelse fordi han mente at det var lovlig grensesetting.

I forbindelse med straffeutmålingen fant retten det formildende at han har erkjent kroppskrenking mot kona og uheldig atferd over for barna.

Straffen ble fengsel i ett år der tre måneder ble gjort betinget. Han må også betale til sammen 390.000 kroner i oppreisningserstatning til kona og ungene.

LES OGSÅ: Mishandlet samboeren med tannbørste

LES OGSÅ: Full forvirring om voldtekt på fuktig fest