Nyheter

Kokk prøvde å slå restaurant konkurs

Kokken mente at han hadde krav på 388.839 kroner i lønn.

Kokken jobbet på en restaurant i Stavanger i perioden fra august 2014 til slutten av mai i år.

I den forbindelse mente han å ha et krav på 388.889 kroner som gjelder lønn, feriepenger og obligatorisk tjenestepensjon.

Dermed begjærte kokken restauranten han jobbet på konkurs.

LES OGSÅ: Slått konkurs av arbeidstakere

Overtid

Restauranten kom med tilsvar til konkursbegjæringen og opplyste i dette at deler av kravet ble betalt samme dag, og at restkravet i begjæringen er bestridt, og det ble også bestridt at selskapet er insolvent.

Kokken fastholdt konkursbegjæringen og nylig møtte kokken og restauranten i Stavanger tingrett.

Kokken og hans advokat anførte i retten at han hadde krav på overtidsgodtgjørelse for helge- og nattarbeid.

LES OGSÅ: Glad kokk råkjørte

I tillegg ble det også vist til at restauranten skyldte 379.187 kroner til en annen ansatt i restauranten.

Restauranten bestred at den var insolvent, til tross for at den har hatt likviditetsproblemer den senere tid.

LES OGSÅ: Restaurant har gått konkurs

20.000 kroner

Restauranten viste også til at det vil komme inn penger i restauranten som gjør at den kan betale sine kreditorer.

Spisested bestred også kokkens krav om 100 prosent overtid for helg- og nattarbeid.

Restauranten fikk i all hovedsak medhold Stavanger tingrett.

LES OGSÅ: Bakeri har gått konkurs

Blant annet kom retten til at kokken ikke hadde krav på 100 prosent overtid for arbeid på søndager, men at dette bare gjaldt offentlige helligdager.

Retten kom til at kokken hadde et krav mot restauranten på 20.000 kroner og at dette beløpet ikke kunne begrunne åpning av konkurs.

Dermed ble ikke konkursbegjæringen tatt til følge.

LES OGSÅ: Utested har gått konkurs

Mer fra Dagsavisen