Knivstakk broren (23) på bryllupsfest på Orre

Mann (23) ble knivstukket i ryggen av broren (19) på en bryllupsfest ved Orre samfunnshus natt til søndag. Fornærmede ble utskrevet fra sykehuset søndag ettermiddag.

Natt til søndag ble en 23 år gammel mann knivstukket i ryggen av lillebroren sin. Gjerningsmannen er 19 år. Hendelsen skjedde under en bryllupsfest på Orre samfunnshus i Klepp. 

Broren som ble knivstukket ble tatt hånd om av helsevesenet, og var bevisst da han ble kjørt bort. Han ble utskrevet fra Stavanger universitetssjukehus søndag ettermiddag, melder Stavanger Aftenblad.

Politiet har fått gjestelista til bryllupet og har avhørt flere gjester samt brudgommen, skriver avisen.

Flere personer så knivepisoden, og politiet sier at flere øyenvitner har gitt sammenfallende opplysninger om hva som skjedde.

Den siktede mannen har forklart til politiet at han husker lite av episoden.

Tilstanden er stabil

Klokken 13.47 på søndag melder NRK at politiet er i gang med å avhøre 19-åringen som er siktet for å ha knivstukket broren.  De melder også fornærmede (23) er avhørt på sykehuset. Hans tilstand er stabil, opplyser politiet til NRK.

– Politiet ble varslet om hendelsen ti minutter etter midnatt. Da var ambulanse på stedet og behandlet mannen, og folk på stedet hadde kontroll på gjerningsmannen, sier operasjonsleder Toralv Skårland i Sørvest politidistrikt til NTB.

Politiet melder på twitter like før klokken 1 at de er i Roslandsvegen på Orre etter at en person er stukket i ryggen med kniv. Politiet pågrep gjerningsmannen, som nå sitter i varetekt.

Klokken 4.31 melder politiet på twitter at de har avsluttet på stedet og at en sak er opprettet. De melder også at tilstanden til fornærmede er ukjent daværende tidspunkt. 

Begge var gjester i bryllupet, skriver Stavanger Aftenblad

Politiet har gjort en rekke avhør på stedet.

– Politiet har gjennomført flere vitneavhør på stedet, og er godt i gang med videre etterforskning. Det vil bli tatt flere avhør i løpet av dagen for å få nærmere opplysninger om hva som er bakgrunnen for hendelsen, sier Andersen i pressemeldingen.  

Åstedet er frigjort og politiet har kontroll på kniven.

– Det er en viss størrelse på den. Det er ikke snakk om en lommekniv, sier operasjonslederen.

Aftenbladet skriver at det er snakk om en kjøkkenkniv, som siktede har gitt en forklaring om. 

– Dersom noen har video eller bilder av det som skjedde, eller annen informasjon, bes de kontakte politiet på 02800, sier politiadvokat Sveinung Andersen ved Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding.