Kastet hagenisse på politi

35-åringen var svært lite fornøyd med at politiet ville pågripe ham.

Om kvelden den 2. juni i fjor var 35-åringen sammen med andre der de grillet og drakk alkohol.

Omkring midnatt kjørte han fra stedet til en løe på Madla i Stavanger, til tross for at han hadde drukket alkohol og ikke hadde førerkort.

Grunnen til dette var at han ville teste bilen, som ikke var hans, ved å kjøre den rundt løa.

LES OGSÅ: – Mann gikk amok – kastet seng, vindu og madrass på politiet

I grøften

Det hele endte med at 35-åringen kjørte bilen i grøften, noe som førte til at han gikk hjem til foreldrene sine som bodde i nærheten.

På grunn av observasjoner om at det var 35-åringen som hadde ført bilen, dro en politipatrulje til stedet for å hente 35-åringen til blodprøvetaking.

35-åringens far ba han om gjøre som politiet ønsket. 35-åringen nektet å gjøre dette, bannet og var hissig.

På et tidspunkt tok han tak i en hagenisse seks kilo tung hagenisse og kastet denne mot politiet. Denne streifet tinningen til en politistudent, noe som førte til at hun falt i bakken og fikk en lettere hjernerystelse.

LES OGSÅ: – Sto i vindu og kastet varm væske fra gryte på politiet

Pepperspray

Etter dette oppsto det et basketak der 35-åringen ble sprayet med pepperspray, og etter mye om og men klarte politipatruljen å få kontroll på ham og satt på ham håndjern.

Etter en stopp på Madla der tiltalte ble gitt førstehjelp fikk politiet på nytt problemer med å få kontroll på ham og han ble på nytt sprayet med pepperspray.

Da de kom fram til Stavanger universitetssykehus kom han på nytt med trusler og forulempende utsagn mot politipatruljen.

Ved straffeutmålingen la retten i formildende retning vekt på at 35-åringen erkjente straffskyld for samtlige poster i tiltalen.

I tillegg ble det lagt vekt på at 35-åringen kom med det som virket som en oppriktig unnskyldning til dem som ble utsatt for hendelsen.

Dermed ble straffen satt til 120 dagers fengsel.

Han mistet også førerretten for alltid og må betale 20.000 kroner i bot.

LES OGSÅ: