Politiadvokat Karsten Monsen fikk ikke medhold i at 22-åringen skulle varetektsfengsles. Foto: Tore Bruland

Ikke medhold i varetektsfengsling av voldtektsdømt 22-åring

Politiadvokat Karsten Monsen fikk ikke medhold i at en 22-åring, som er dømt for å ha voldtatt en 14-åring, skulle varetektsfengsles.

Politiadvokat Karsten Monsen sier til RA at politiet tar sikte på å holde 22-åringen varetektsfengslet fram til saken mot ham er endelig avgjort.

22-åringen ble nylig dømt for å ha skjenket en 14 år gammel jente full og voldtatt henne mens hun var så beruset at hun ikke var i stand til å motsette seg handlingen.

Retten kom til at han skulle dømmes til fengsel i hele seks år for overgrepet.

LES OGSÅ: Voldtok jente (14)

Mandag denne uken ble 22-åringen pågrepet av politiet som frykter at han skal unndra seg straffeforfølgelse.

Onsdag ble han framstilt for varetektsfengsling begrunnet med unndragelsesfare.

Stavanger tingrett kom til at vilkårene for fengsling ikke var oppfylt.

LES OGSÅ: – Mann (66) filmet jenter i dusjen

22-åringen er av utenlandsk opprinnelse, men har norsk statsborgerskap og familie i Norge. Han har riktignok en ektefelle i utlandet, noe retten ikke fant avgjørende.

I den forbindelse ble det vist til at den handlingen han er dømt for er begått for ett år siden og at han har møtt til alle etterforskningsskritt. Han møtte også under hovedforhandlingen og opplyser i dag at han vil renvaske seg og møte når saken skal opp i lagmannsretten.

Sett hen til dette kom retten til at dette var det mest sannsynlige scenarioet og at han ikke ville unndra seg.

LES OGSÅ: Mann (50) onanerte i vinduet foran skolebarn

Fengsling ble også vurdert i forhold til vilkåret «egnet til å støte den allmenne rettsfølelse eller skape utrygghet dersom den mistenkte er på frifot.»

Retten viste til at saken var svært alvorlig, men kom til under tvil, at vilkåret for dette heller ikke var oppfylt og at han skulle løslates.

Monsen sier til RA at han har anket kjennelsen og fått medhold i at 22-åringen skal holdes i varetekt til Gulating lagmannsrett har behandlet fengslingsspørsmålet.

LES OGSÅ: Lærer erkjenner skyld for å ha hatt overgrepsbilder