Homofilt par banket opp i Stavanger – politiet har opprettet sak

To menn gikk hånd i hånd i Stavanger sentrum lørdag kveld. Så ble de utsatt for vold.

– Politiet har opprettet sak om hendelsen paret opplevde ved Domkirken, sier Egil Vestvik, seksjonsleder for etterforskning i Sør-Vest politidistrikt, til RA mandag morgen.

Kjæresteparet Benjamin Josdal og Christoffer Dahle Frøyland gikk hånd i hånd i Stavanger sentrum lørdag kveld. Så ble de utsatt for vold. Paret har selv skrevet om voldssepisoden de ble utsatt for i Stavanger sentrum på Facebook.

Til NRK Rogaland sier de at de ble slått ned og sparket av en stor gjeng. Paret hadde vært på musikkfestivalen Mablis, og volden skjedde ved Domkirkeplassen.

– Så kom en gjeng med menn som kommenterte at vi leide hverandre. Vi svarte dem, og plutselig ble de veldig provoserte tydeligvis, og begynte å slå og angripe oss, sier paret til NRK Rogaland.

Ingen andre saker

Å bli angrepet på grunn av ens legning går under kategorien hatkriminalitet, påpeker Egil Vestvik i Sør-Vest politidistrikt. Foreløpig blir saken anmeldt som kroppskrenkelse.

– Videre etterforskning får vise hva som har skjedd når vi intervjuer vitner og de som eventuelt blir siktet, sier han, som påpeker at politiet ikke vet om volden var motivert av parets seksuelle legning, sier Vestvik.

– Det kan hende at det var dette som skjedde, men det vet vi ikke før vi etterforsker det. Når vi får tak i mistenkte må vi høre hva motivet bak volden var.

– Har politiet den siste tiden mottatt anmeldelser eller meldinger om lignende saker?

– Ikke som jeg kan huske.

– Er det store mørketall?

– Det kjenner jeg ikke til, men vi har heldigvis ikke hatt saker av den kategorien.

FRI: – Forferdelig

Daniel Bøhn Rayner i foreningen FRI mener innsatsen mot hatkriminalitet må styrkes.

–– Jeg håper politiet tar dette på dypeste alvor. De må sende et signal om at det er trygt å gå ute i Stavanger, sier han til NRK Rogaland.

Søndag bekreftet politiet overfor Aftenbladet at voldsepsioden er registrert, men at saken er foreløpig ikke var anmeldt.

– En patrulje var på stedet. Et par skal ha gått hånd i hånd og en gruppe skal ha dyttet og gått løs på dem, sa Einar Haugland, etterforskningsleder i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.