Ilustrasjonsfoto.

«Heisann, eg foreslår at du droppe den anmeldelsen;)»

Etter festen dro mannen til politiet og anmeldte mannen som hadde slått ham.

21-åringen og fornærmede var på en fest i Sandnes natt til 17. juni 2017. Da fornærmede skulle gå og sa «ha det» skjedde det en konfrontasjon mellom dem som innebar at fornærmede fikk et slag i ansiktet. Ifølge 21-åringen slo fornærmede først.

Det er ikke tatt ut tiltale for denne volden, men for det som fant sted i etterkant.

Etter festen dro fornærmede til politiet i Sandnes og anmeldte volden. På kvelden mottok fornærmede følgende melding fra 21-åringen: «Heisann, eg foreslår at du droppe den anmeldelsen;)».

Jæren tingrett kom til at meldingen var egnet til å påvirke en aktør i rettsvesenet og at 21-åringen skulle dømmes for å ha sendt meldingen.

Neste hendelse mellom 21-åringen og fornærmede fant sted natt til 14. april 2018 på en fest hjemme hos en felles bekjent av dem.

LES OGSÅ: Kjørte etter kvinne og tok fra henne førerkortet

Etter mye fram og tilbake skal han slått fornærmede flere ganger i ansiktet og sagt at han skulle drepe ham dersom han ikke droppet den anmeldelsen.

Retten kom også til at han skulle dømmes for dette, samt for å satt seg kraftig til motverge i forbindelse med pågripelse på Skagenkaien 18. februar 2018.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at forholdene var blitt svært gamle uten at 21-åringen kan lastes for dette.

Dermed kom retten til at han skulle dømmes til 120 timer samfunnsstraff med en gjennomføringstid på seks måneder.

Han ble også dømt til å betale 30.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

LES OGSÅ: Kvinnen, som klinte med venninnen, fikk beskjed om å begrense seg noe. Da ble hun skikkelig sur

LES OGSÅ: Husket at han hadde det hyggelig – og at han våknet opp på glattcelle