Har utført skadeverk på bomstasjoner

Vegvesenet jobber på spreng for å reparere bomstasjonene og varsler vakthold framover.

Litt før klokken 08.00 søndag melder politiet at noen har foretatt skadeverk på fem bomstasjoner i Sandnes og Stavanger i løpet av natten.

Bomstasjonene det er snakk om er i Gamle Ålgårdsvei, Solasplitten ved avkjørselen til Forus Vest, Heigreveien og de to bomstasjonene på Nedre Stokka. 

– Gjerningspersonen(e) har skrudd opp panel til inspeksjonslukene og skadet ledningsverket på innsiden. Skadeverket ble oppdaget av henholdsvis en drosjesjåfør og en politipatrulje. Ingen mistenkte. Ansvarlig for Bymiljøpakken er orientert, melder politiet.

Brit Randulff, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt til RA, sier til RA at de har fått inn noen tips i forbindelse med hærverket.

–  Det er alt, sier Randulff til RA.

Vegvesenet: - Gjør alt vi kan for å reparere bomstasjonene

Statens vegvesen opplyser søndag ettermiddag at de nå jobber for fullt med å fikse bomstasjonene.

– Vi har hatt folk ute siden tidlig søndag morgen. Nå gjør vi alt vi kan for å reparere utstyret som er ødelagt, opplyser Astrid Eide, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Følgene av hærverket er at vegvesenet nå starter med vakthold ved bomstasjonene.

– Vi kommer til å ha vakthold på bomstasjonene en stund framover, opplyser Eide.

Starter som planlagt

Innkreving av bompenger starter som planlagt ved midnatt natt til mandag, men skadeverket påvirker innkrevingen i de fem stasjonene som er utsatt for hærverk.

– Vi jobber med å få flyttbare bomstasjoner på plass så snart som mulig, i tillegg til at vi reparerer de som er rammet av skadeverket, poengterer Eide.

LES OGSÅ: Hadde kjør sakte-aksjon på Motorveien