– Har rykket ut til eksplosjon i leilighet

Årsaken til eksplosjonen var trolig et uhell med en gassbeholder.

Klokken 18.43 onsdag fikk politiet melding om en eksplosjon i en leilighet i en boligblokk i Stiftelsesgata i Stavanger.

Det førte til at nødetatene rykket ut til stedet.

Da RA var på stedet der eksplosjen skal ha funnet sted var det stort oppmøte av helsepersonell, politipatruljer og ansatte i brannvesenet.

– En person er skadet og tatt med av ambulanse og politiet er på stedet og gjør undersøkelser, meldte politiet.

Det skal ikke være fare for andre beboere eller naboer.

Foretar undersøkelser

– Vi foretar tekniske og taktiske undersøkelser. Vi snakker også med naboer som meldte fra om eksplosjonen, sier Nikolai Austrheim, operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, til RA.

Han bekrefter at det har oppstått skader på bygningen i forbindelse med eksplosjonen, blant annet ved at vinduer er blåst ut.

Trolig ulykke med gassbeholder

En person ble skadet i ulykken. Skadeomfanget på personen ukjent.  Politiet har foretatt flere avhør samt andre undersøkelser på stedet.  

Politiet hadde onsdag kveld også en formening om hva som er årsaken til eksplosjonen.

– Mye tyder på at dette har vært en ulykke i forbindelse med bruk av gassbeholder, Den videre etterforskningen vil bringe klarhet i dette, opplyser politiet. 

Har ikke konkludert

Torsdag morgen får RA opplyst at politiet ikke har konkludert med at eksplosjonen skyldtes en gassbeholder.

– Vi etterforsker saken nå, og vi har ikke konkludert med noe som helst. Nå skal vi ha krimtekniske undersøkelser på stedet, så får vi se hva konklusjonen blir, sier Ole Petter Hanssen, politioverbetjent og politifaglig etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak (FSI) i Sør-Vest politidistrikt.

– Hvor store er skadene i leiligheten etter eksplosjonen? 

– Det er relativt store skader. Det har åpenbart vært en eksplosjon inne, som resulterte i at noen vinduer knuste og blåste ut av posisjon. Så at det har vært en eksplosjon er åpenbart, men det er for tidlig å si hva det skyldes, sier Hanssen til RA. 

Undersøke åstedet

Han sier videre at politiet prøver å komme til bunns i årsaken til eksplosjonen, og at de forhåpentligvis vil ha krimteknikere på plass på åstedet i løpet av torsdag for å undersøke åstedet. 

– Var det flere personer som ble skadet av eksplosjonen?

– Så vidt vi kjenner til ble én person, en mann i begynnelsen av 40-årene, skadet. Vi vet lite om hans tilstand nå, men jeg kan bekrefte at han ble hentet av ambulanse og tatt med til behandling, sier Hanssen til RA.