Har rykket ut til brann – elever og lærere ved skole fikk beskjed om å holde seg inne

Full overtenning av lagerbygning på Hana.

Både politiet og brannvesenet meldte omkring klokken 10.00 tirsdag at de har rykket ut til en brann/røyk i en bygning i Lutsiveien.

Ifølge politiet skal det være noen gassbeholdere på stedet, som står i fare for å sprenges.

– Det jobbes med å få oversikt, samt å evakuere personer i nærheten av adressen, meldte politiet.

Ifølge politiet er Lutsiveien stengt i krysset ved Noredalsveien, samt på motsatt side, i retning Hommersåk. Veien forbi stedet er altså helt sperret.

Politiet melder også at elever og lærere på Hana skole har fått beskjed om å holde seg innendørs, hvilket skal være trygt.

Klokken 10.50 meldte politiet at det er snakk om en driftsbygning, hvor en gassbeholder med sveisegass står i fare for å sprenges av varmen.

– Brannvesenet kjøler ned bygget fra utsiden. Det planlegges nå å benytte skarpskytter til å skyte hull på gassbeholderen. fire personer fra omkringliggende hus er evakuert, meldte politiet.

Klokken 11.10 melder politiet at siste info nå er at innsatsleder på stedet har vært i kontakt med driftseier.

– Han opplyser at det IKKE er sveisegass inn ei bygningen likevel. Dermed ikke behov for skarpskytter. Full overtenning av bygget og taket har rast sammen, meldte politiet.

Klokken 11.20 meldte politiet at sikkerhetsavstanden nå er opphevet og hendelsen blir håndtert som kun brann, uten sprengningsfare.

– Lutsiveien vil snart åpnes i ett felt og politiet dirigerer trafikken. Skole og barnehage i nærområdet går tilbake til normal drift, meldte politiet.

Klokken 11.30 ble det meldt at det var kontroll på brannen og ikke fare for spredning.

Først klokken 12.45 ble det meldt at veien er åpnet igjen i begge felt, og at det må påregnes noe saktegående kø framover, da hastigheten forbi stedet må holdes lav.

Saken oppdateres.