Har mottatt 60 tips i overgrepssak

Har gjennomført nytt avhør av formærmede.

Tirsdag klokken 13.39 fikk politiet melding om at en jente i barneskolealder var blitt utsatt for et overgrep på vei hjem fra Lye skule i Time kommune i Rogaland.

Overgrepet skal ha skjedd i skogsområdet mellom Lyevegen, Kvartsvegen og oppsiden av Lye ungdomsskule en gang mellom klokken 13.00 og 13.30.

Nytt tilrettelagt avhør av fornærmede

– Vi har i dag gjennomført et oppfølgingsavhør av fornærmede. Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljene på dette avhøret. Vi vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvilke ytterligere beskrivelse som er gitt av potensiell gjerningsperson. Årsaken til dette er at vi ønsker mest mulig upåvirkede forklaringer fra vitner, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl i en pressemelding.

Onsdag gikk politiet ut og sa at de ønsker tips om en ung mann i 15-20-årsalderen.

– Vi er fremdeles svært interessert i tips hvis folk sitter på opplysninger som kan være interessante for politiet, sier Dahl.

Både Lye skule og Lye ungdomskule avsluttet klokken 13.00 i tirsdag. Det betyr at mange barn og ungdommer kan ha gått i det aktuelle området i tidsrommet overgrepet skal ha skjedd.

– Disse personene ønsker vi å få kartlagt for å danne oss et bedre bilde av bevegelser i området. Vi ber om at foreldre bistår med dette, og tar kontakt med politiet, sier Dahl.

Tips kan sendes inn på https://tips.politiet.no/web/. Her kan man også laste opp bilder. I tillegg kan en ringe inn tips på telefon 02800, eller kontakte Politiets nettpatrulje Sør-Vest via Facebook Messenger.

Har mottatt rundt 60 tips

Politiet er fortsatt i en tidlig etterforskningsfase. Det er gjennomført flere avhør av vitner, i tillegg til fornærmede. Det er også foretatt rundspørringer i området på Lye, samt gjennomført kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet fortsetter.

– Vi har så langt mottatt rundt 60 tips, og jobber med å sammenstille og følge opp den informasjonen som nå ligger i saken, sier Dahl.

LES OGSÅ: Overgrepssaken på Lye: Politiet ber om tips om ung mann

LES OGSÅ: Politiet etterforsker overgrep mot jente i barneskolealder – ønsker kontakt med vitner