Forsøkte å kjøre bil med 2,92 i promille

Mannen satte seg inn i bilen og vred om nøkkelen.

Da saken var opp i Jæren tingrett i mars i år kom retten til at den 56 år mannen skulle frifinnes. Påtalemyndigheten anket dommen som nylig har vært oppe i Gulating lagmannsrett. Der kom lagmannsretten til at 56-åringen har forsøkt å kjøre bil til tross for at han hadde 2,92 i promille. Hendelsen fant sted i Sandnes litt over midnatt 21. oktober 2018.

56-åringen erkjente i retten at han den aktuelle dagen hadde drukket betydelige mengder alkohol.

Lagmannsretten la til grunn at han på det aktuelle tidsrommet gikk mot sin egen bil som sto parkert i Sandnes sentrum. Han ble på dette tidspunktet observert av en politibetjent som reagerte på at 56-åringen framsto som svært beruset.
Politibetjenten forklarte at 56-åringen satte seg inn i bilen, lukket døren, vred om nøkkelen og startet motoren. Da politibetjenten registrerte dette stoppet han politibilen og gikk mot 56-åringens bil. Han så da at 56-åringen satt i førersetet og at han videre lå bøyd ned i passasjersetet «og holdt på med noe».

LES OGSÅ: Fikk vannscooter i bytte mot båt – skulle få Audi i bytte mot vannscooter

Oppkonstruert

Politibetjenten oppfattet det slik at 56-åringen forsøkte å skjule seg. 56-åringen har forklart at han hadde en kostbar klokke i bilen, og at han hadde lagt den i bilen fordi han ikke ønsket å ha den med seg på byen. Han forklarte videre at trodde at klokken ble lagt i baksetet og at han ikke ønsket at den skulle ligge igjen i bilen over natten.

Lagmannsretten kom til at den trygt kunne se bort fra 56-åringens forklaring som framstår som oppkonstruert og lite troverdig. Retten kom til at det at det å  hente en klokken i baksetet harmonerer dårlig med at mannen satte seg inn i førersetet, lukket døren og startet motoren.

Straffen ble fengsel i 30 dager, som ble gjort betinget mot at han gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring. Han fikk også bot på 60.000 og mistet førerretten i tre år. For å få lappen igjen må han avlegge ny førerprøve.

LES OGSÅ: Fikk ikke lønn – ansatte slo entreprenørfirma konkurs

LES OGSÅ: Fikk kjøreforbud og må betale for å ha kjørt med overlast