Forsøker nytt avhør av siktede

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) skal konfronteres med nye opplysninger.

Det ble torsdag gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. 

Den siktede 17-åringen, som sitter varetektsfengslet, har ikke ønsket å forklare seg på nytt, og han står fast på sin første forklaring.

LES OGSÅ: – Drapssiktet 17-åring ønsket ikke å forklare seg

Avhøres på nytt

Politiet melder mandag formiddag at de vil forsøke å avhøre siktede på nytt i morgen formiddag.

Talspersoner for politiet har tidligere uttalt at de ønsker å konfrontere siktede med en rekke nye opplysninger som har kommet fram etter det første avhøret ble gjennomført samme dag som 17-åringen ble pågrepet og siktet. Det har han altså avslått så langt.

Kripos deltar

Ifølge Dagbladet skal Kripos' eksperter delta i avhørene som forsøksvis skal gjennomføres i ungdomsavdelingen i Bjørgvin fengsel, der gutten sitter i varetekt.

Et sentralt tema, som politiet fortsatt ikke har fått siktedes forklaring på, er funnene som framkommer i den foreløpige obduksjonsrapporten som viser at Sunniva Ødegård (13) ble drept.

Politiet bekreftet i forrige uke at etterforskerne ønsker å konfrontere gutten med rapporten, uten å gå i detalj om innholdet i den.

Men avhøret onsdag ble avsluttet svært raskt fordi gutten ikke ønsket å forklare seg. Torsdag nektet han fortsatt å la seg avhøre.

LES OGSÅ: – Siktet 17-åring avbrøt avhør

Fortsetter for fullt

Politiet opplyser videre at arbeidet med å oppklare drapet fortsetter med ulike etterforskningsskritt, og gjennomfører både taktiske og tekniske undersøkelser, samt vitneavhør.

– Vi har jobbet med lavere takt i helgen, men fortsetter arbeidet i dag. Det gjenstår fortsatt en god del arbeid, men politiet har god oversikt i denne saken, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl.

LES OGSÅ: Drapssiktet 17-åring varetektsfengslet i to uker

Usikkert om siktede vil forklare seg mer

Det er usikkert i hvilken grad gutten ønsker å forklare seg for politiet denne uka.

Forsvareren, advokat Tor Inge Borgersen, har ikke kommentert den siste utviklingen, men uttalte til NTB i forrige uke at hans klient venter at etterforskningen vil bidra til å sjekke ham ut av saken.

LES OGSÅ: Varhaug-drapet: Politiet ønsker kontakt med par i 20-årene

DNA-analyser

Samtidig venter politiet på DNA-analyser av etterforskningsmaterialet, blant annet guttens terrengsykkel, som han skal ha brukt kvelden da jenta ble drept.

DNA-svarene kan komme tidlig denne uka.

Bevegelsene til offeret og siktede denne kvelden blir også sentrale momenter i den videre etterforskningen, ifølge Dagbladet.