Flyplassen kan bli stengt onsdag

Brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn kan vare helt til onsdag morgen.

– Vi håper at trafikken vil gå som normalt i morgen. Vi forventer det, men følger situasjonen, sier informasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til NTB tirsdag kveld.

Hun oppfordrer flypassasjerer som skal reise fra flyplassen onsdag om å følge med på informasjon fra flyselskapet sitt eller på Avinors nettsider.

Meldingen om brannen i parkeringshuset kom ved 15.30-tiden tirsdag ettermiddag. Flytrafikken på Stavanger lufthavn ble stanset etter kort tid, og på flyplassen ble det satt krisestab umiddelbart da brannen begynte.

Full fyr i Kiss & Fly

Klokken 15.35 tirsdag fikk politiet melding om et kjøretøy i full fyr i parkeringshuset ved Kiss & Fly på Stavanger lufthavn, Sola.

Noe senere ble det meldt at brannen er omfattende, og den har trolig spredd seg til flere biler.

– Det er mye tjukk og sort røyk på stedet. Store ressurser fra nødetatene er sendt til stedet, meldte politiet.

– Status er at det brenner i flere biler. Det er snakk i oppimot et titall biler. Brannen er ikke under kontroll, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt til RA.

Ifølge Fenne-Jensen ble parkeringsanlegget evakuert da nødetatene kom til stedet.

Fenne-Jensen sier til RA at han har fått siste oppdatering fra mannskapene på stedet klokken 16.18.

– De melder fortsatt om kraftig røykutvikling og flammer. Vi har fortsatt ikke kontroll på brannen, sier Fenne-Jensen til RA.

Han tilføyer at det nå startes opp et arbeid med å evakuere gjester og ansatte fra Scandic, flyplasshotellet.

Disse blir evakuert til terminalbygget.

Ifølge NTB stanset Avinor all flytrafikk på flyplassen litt før klokken 16.30.

– Vi stenger flyplassen inntil videre. Vi tar ut brannmannskapene på flyplassen for å slukke brannen, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til NTB.

Like før klokken 18.00 meldte Sør-Vest politidistrikt om at det kommer frem fra informasjon på stedet, at det kan tyde på at brannen blir "langvarig".

– Brannvesenet driver fortsatt slukkearbeid, og det er ikke kontroll på brannen. Reisende og evakuerte vil bli transportert til et hotell i Stavanger, skriver politiet på Twitter.

Det meldes om at det fortsatt kommer røyk fra brannen, så vinduer bes holdes lukket.

 

Saken oppdateres.