Bildet er tatt av politiet på E 39 Alvestadkroken. Foto: Politiet

Flere oversvømmelser i Bokn

Brannvesenet har måttet rykke ut etter flere meldinger om oversvømmelser i Bokn utenfor Haugesund. E 39 har vært stengt på grunn av en oversvømt elv.

– Vi har så langt fått inn seks meldinger om vann som har trengt inn i boliger i Bokn. E 39 er også mer eller mindre stengt på grunn av mye vann på vestsiden av Boknasundbrua. Vi får ikke våre biler over for å bistå heller, sa vaktleder Christer Gilberg i Haugaland og Sunnhordland 110-sentral til NTB i løpet av natten.

Klokken 07.37 fredag morgen skriver politiet på Twitter at Boknasundbrua er åpen for manuell dirigering.

Bokn brannvesen får bistand fra kommunen og brannvesenet i Haugesund. Ifølge Gilberg har det vært mye regnvær i området den siste tiden.

– Noen har meldt om en halv meter med vann i kjelleren, mens andre har noe mindre. Vi frykter det blir enda flere meldinger når folk våkner, fortsetter han.

Trafikkoperatør Ken Ove Holm i Vegtrafikksentralen Vest sier til Stavanger Aftenbladet at de jobber med å senke vannmassene ved broen.

– Det er voldsomme vannmengder. Vi har hatt slamsugere i arbeid en halvtime nå, men er også avhengig av at nedbøren avtar. Enn så lenge er det helt stengt for trafikk, sier han.