Far slo ungene med kost og ladeledning

Familievold ble avdekket av undervisningsopplegg på skole.

En 35 år gammel mann fra Stavanger møtte nylig i retten tiltalt for vold mot de tre barna sine.

Mannen erkjente ikke straffskyld da han nylig møtte i retten. Ifølge tiltalen skal han ha utsatt barna sine for vold i perioden fra januar 2015 til november 2017.

Saken ble avdekket ved at den ene sønnen hadde et undervisningsopplegg på skolen den 21. november 2017, hvor de så filmer som omhandlet vold i nær familie. Han kom i forbindelse med dette med uttalelser som førte til at læreren reagerte og kontaktet barnevernet – som igjen anbefalte å kontakte politiet.

Ifølge tiltalen skal han blant annet ha låst dem inne på et rom, slått dem med kost og slått dem med ladeledning. Stavanger tingrett kom til at de hadde levd i et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold – og at de har blitt utsatt for vold og vært vitne til at søsknene ble utsatt for vold.

LES OGSÅ: Kom for sent hjem – jente ble banket av far på bursdagen sin

Retten kom til at vold i nære relasjoner er et omfattende samfunnsproblem og at 35-åringen skulle dømmes til fengsel i ni måneder.

Han ble også dømt til å betale hvert av barna 50.000 kroner i oppreisningserstatning.

Odd Rune Torstrup, 35-åringens forsvarer, sier til RA at han mener at straffen er for streng og at dommen vil bli anket.

– Det er et paradoks at straffen indirekte også rammer familien og barna ved at fengselsstraffen også medfører inntektsbortfall. Disse sakene løses, slik jeg ser det, bedre gjennom veiledning hos Alternativ til vold enn via politiet og domstolene, sier Torstrup til RA.

LES OGSÅ: – Slo ungene med sleiv

LES OGSÅ: – Mor og far slo ungene i forbindelse lekser og påkledning