ILLUSTRASJONSFOTO: FRANK MAY, NTB SCANPIX

Far ble avslørt av datteren

Faren hadde ulovlige filer på datamaskinen.

En 54 år gammel mann møtte nylig i Stavanger tingrett tiltalt for å ha vært i besittelse av bilder og filmer som framstiller overgrep mot barn.

54-åringen kom med en uforbeholden tilståelse da han møtte i retten.

Bakgrunnen for saken startet opp ved at 54-åringens datter høsten 2016 kontaktet barnevernet etter å ha vært på en samværsuke hos sin far.

Datteren fortalte barnevernet om at hun hadde sett bilder av nakne barn på farens PC.

LES OGSÅ: – Skjenket jente (14) full og voldtok henne

Aksjonerte

Først den 15. november aksjonerte politiet mot mannens bolig i Stavanger og under ransakingen ble det funnet overgrepsmateriale på to PC, et nettbrett og en mobiltelefon som tilhørte 54-åringen.

Mannen startet med nedlastingen i 2012 og har holdt på med dette fram til han ble pågrepet.

«De bevisene som er framlagt fra retten, viser tydelig at tiltalte gjennom flere år jevnlig har gjort seg kjent med et omfattende materiale av overgrepsbilder- og filmer», heter det i dommen fra Stavanger tingrett.

I dommen kommer det fram at 54-åringen tidligere jobbet som butikksjef, men at han mistet denne jobben som følge av straffesaken mot ham.

LES OGSÅ: Skal ha voldtatt ett år gammel jente – tidligere dømt for overgrep mot jente i barnehage

Over flere år

I forbindelse med straffeutmålingen la retten til grunn at 54-åringen jevnlig har skaffet seg tilgang til ulovlig materiale, og at dette har pågått over flere år.

«Han har siden 2015 sett på ulovlig bilder to til tre ganger i uken i flere timer. Logghistorien viser at han allerede fra 2012 har besøkt flere sider flere titalls nettsider med ulovlig innhold», heter det i dommen.

Stavanger tingrett kom til at 54-åringen skulle få noe rabatt for å ha kommet med en uforbeholden tilståelse. Dermed ble straffen satt til åtte måneders fengsel.

I tillegg fikk han inndratt to PC-er, et nettbrett og en mobiltelefon.

Odd Rune Torstrup, 54-åringens advokat sier at dommen vil bli anket.

– Det domfelte har gjort er uakseptabelt. Det sier han også selv. Uansett synes jeg dommen er i overkant streng og den vil bli anket, sier Torstrup til RA.

LES OGSÅ: – Voldtok jente (1)