Fant ut at hun skulle rane en butikk, pakket tingene sine og tok med seg en kniv

Ville bli tatt av politiet.

Hendelsen fant sted den 20. juli i fjor i forbindelse med at kvinnen (27) spontant bestemte seg for å rane en dagligvarebutikk i Sandnes.

27-åringen var på dette tidspunktet i en vanskelig livssituasjon, preget av rusavhengighet, som hun ønsket å komme seg ut av.

Hun ønsket derfor å bli tatt for ranet, slik at hun kunne få hjelp.

27-åringen planla hva hun skulle gjøre, og pakket en bag slik at hun var klar til å dra i fengsel.

Deretter tok hun med seg en kjøkkenkniv hjemmefra og dro til den aktuelle butikken.

LES OGSÅ: Lurte 33 personer på Finn.no

En runde i butikken

Hun gikk en runde rundt i butikken  mens hun ventet på at andre kunder skulle gå. Omkring klokken 18.50 gikk hun bort til kassen og holdt kjøkkenkniven foran en ansatt i butikken ved å legge kniven på båndet. Hun sa deretter rolig «dette er et ran».

Utbyttet av ranet var sigaretter, boller, energidrikk og 1950 kroner i kontanter.

27-åringen dro deretter hjem, der hun ble pågrepet av politiet samme dag. Den ansatte i butikken opplevde ranet som traumatisk og hendelsen har preget henne i ettertid.

Blant annet har hun hatt problemer med å få sove og å være alene de første ukene etter ranet.

LES OGSÅ: Voldtok gutt (14) på skole

Vold i fengselet

Jæren tingrett kom også til at hun skulle dømmes for vold mot en annen kvinne i fengselet.

27-åringen ble også dømt for oppbevaring av narkotiske tabletter og hasj, samt ruskjøring, kjøring uten gyldig førerkort og bæring av kniv.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 27-åringen har erkjent samtlige forhold. Retten la også vekt på at kvinnen har vært rusfri i fire måneder og skal i gang med et behandlingsopplegg.

Dermed ble straffen satt til fengsel i ett år der seks måneder ble gjort betinget mot det særvilkår at hun i prøvetiden gjennomfører dette behandlingsopplegget.

Hun må også betale 5000 kroner i bot, fikk to års sperrefrist på erverv av førerrett og må betale 3000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Skal ha misbrukt pasient

LES OGSÅ: Kjøpte Rolex til 100.000 kroner for 2000 kroner