Foto: Tore Bruland

Dyttet samboeren mens hun holdt babyen deres

Og tok kvelertak på henne slik at hun besvimte.

Voldsepisoden fant sted den 24. oktober i fjor i parets bolig i Sandnes. Først tok 37-åringen kvelertak på samboeren slik at hun besvimte.

Kort tid etter tok han tak i armen hennes og slengte henne i gulvet.

Deretter dyttet han samboeren som holdt babyen deres i armene ned i en seng mens han sa at han «håpet at de skulle dø alle sammen» samtidig som han holdt en knyttet hånd i luften og lot som han skulle slå henne.

LES OGSÅ: Fant profilen til kona på datingside

Fengsel

Da saken var oppe i Jæren tingrett i januar i år kom retten til at han skulle dømmes til fengsel i fem måneder.

Dommen ble anket til Gulating lagmannsrett og retten besluttet å henvise anken over straffeutmåling i saken.

Lagmannsretten la til grunn at fengsel i fem måneder er et riktig utgangspunkt når det gjelder straff.

Samtidig hadde påtalemyndigheten lagt ned påstand om at 37-åringen skulle dømmes til samfunnsstraff, noe 37-åringen i retten samtykket til.

I dommen kommer det fram at tingretten vurderte samfunnsstraff, men valgte på ikke gjøre dette da retten mente at han ikke var i en rehabiliteringssituasjon.

LES OGSÅ: Banket konas elsker med bordbein

Ikke i tvil

I dommen fra Gulating lagmannsrett heter det at retten ikke er i tvil om at 37-åringen siden januar/februar i år har vært i, og fortsatt er i en rehabiliteringssituasjon, for sine sammensatte problemer.

«Han har etter det opplyste fulgt opp behandlingen på en svært god måte, og har vist framgang. Vanlig behandlingstid for det behandlingsopplegget han har er to år», heter det i dommen.

Dermed kom lagmannsretten til at en fengselsstraff ville medføre avbrudd i behandlingsopplegget og kom til at 37-åringen skulle dømmes til samfunnsstraff i 150 timer.

LES OGSÅ: Banket kona etter at han fant nakenbilder på telefonen hennes