Annonse
Mannen sendte nakenbilder blant annet på Snapchat. Foto: AFP Photo / Lionel Bonaventure

Dømt til fengsel i 90 dager for spredning av nakenbilder

Stavanger tingrett har nylig dømt en mann til 90 dagers fengsel for å ha lagt ut flere nakenbilder av sin ekskjæreste på ulike nettsteder.

Annonse
Roganytt

Mannen utga seg også for å være kvinnen på sosiale medier og sendte nakenbilder i hennes navn, opplyser politiet i en pressemelding. I tillegg til fengselsstraff må mannen betale 50.000 kroner i erstatning til fornærmede.

Etter at kvinnen anmeldte forholdet våren 2015, ble det blant annet gjort beslag av en laptop hos tiltalte. Etter å ha blitt konfrontert med funnene på denne, erkjente tiltalte å ha lagt ut bilder på flere nettsteder.

RA har tidligere skrevet at det var i perioden fra 13. juli 2013 til 3. mai 2015 at mannen la ut nakenbildene blant annet på nakenprat.no, eros.com, anon-ib.ch og Snapchat.

Det er lite rettspraksis på området, og politiadvokat Brage Lyse i Sør-Vest politidistrikt er tilfreds med at retten var enig i påstanden om fengselsstraff og erstatning.

– Vi ser at spredning av blant annet nakenbilder er et økende problem, og denne prinsipielle dommen viser at det kan få alvorlige konsekvenser, sier han i pressemeldingen.

LES OGSÅ: – La ut nakenbilder av kvinne på nettet

Saken oppdateres!

Annonse