Dømt for 22. gang

Innrømmet å ha stått bak en rekke vinningsforbrytelser.

45-åringen fra Stavanger ble nylig dømt for en rekke vinningsforbrytelser.

Blant annet brøt han og en annen mann seg inn i en bolig på Rennesøy den 21. mars i år. Fra boligen forsynt de seg med to bilnøkler, et TV-apparat, smykker og diverse klær.

Samme dag tok han seg også inn i en garasje og en bod på Finnøy. Fra denne forsynte han seg med en motorsag, en TV og lydutstyr.

I perioden fra 23. mars til 1. april i år brøt han seg også inn i et hus på Madla. Fra dette forsynte han seg med et pass, diverse smykker i sølv og gull, sølvtøy, bærbare PC-er, et gevær og kontanter.

Fredag den 29. desember i fjor oppbevarte han også 44,5 gram amfetamin på et hotell i Stavanger. Han ble også pågrepet med 11,5 gram amfetamin den 3. mai i år.

LES OGSÅ: Avslørt av meldinger som beskrev overgrep mot datteren

Fra kirke

5. januar i år var han i Bekkefaret kirke. Fra denne stjal han diverse verktøy tilhørende et byggefirma og et elektrikerfirma.

3. mai stjal en sykkel og en sykkelvogn fra en bolig på Storhaug. 3. juni tok han på nytt en sykkel som sto utenfor Byterminalen i Stavanger.

6. juli forsynte han seg med en pyntekiste fra en bolig på Eiganes. Også den 14. juli var han på Eiganes der han forsynt seg med post fra forskjellige postkasser.

22. august tok han også en skolesekk inneholdende en bærbar PC fra inngangspartiet til en dagligvarebutikk på Hinna. 25. august var politiet hjemme hos ham og fant diverse tyvegods i form av en fjellkniv, en elsykkel og en bærbar datamaskin.

LES OGSÅ: Banket mann som dro opp kjolen til kona

Kolliderte

21. mars kjørte han også bil mens han var påvirket av amfetamin og narkotiske tabletter i Tanangerveien på Sola.

Kjøreturen endte med at han kom over i motgående kjørefelt der han kolliderte med en trekkvogn. Det oppsto materielle skader på begge kjøretøyene og 45-åringen forlot stedet før politiet kom til dette.

Bare en time forut for dette hadde han kjørt i 118 kilometer i timen i 80-sone i Mastrafjordtunnelen. Kjøringen fant også sted uten at 45-åringen hadde gyldig førerkort.

8. august hadde han tatt turen til Søgne. Her kjørte han fortere enn det som var forsvarlig og han kjørte også på gang- og sykkelsti, noe som førte til at en kvinne måtte hoppe til side for å ikke bli truffet av bilen.

Det oppsto etter hvert en biljakt der politiet prøvde å stoppe ham. Han kjørte da over fartsgrensen på stedet.

I forbindelse med straffeutmålingen la retten vekt på at 45-åringen er dømt 21 ganger tidligere og han fikk sin første dom i 1995. Stavanger tingrett viste også til at det han skulle dømmes for nå er begått i prøvetiden fra en tidligere dom.

Samtidig la retten i formildende retning vekt på at 45-åringen har tilstått forholdene uforbeholdent.

Dermed ble straffen satt til fengsel i to år.

«Retten vil sterkt anbefale at 45-åringen gis mulighet for soning i en behandlingsinstitusjon, da han åpenbart trenger behandling for sitt rusmiddelmisbruket», heter det i dommen.

LES OGSÅ: Må punge ut for å ha sunget fotballsanger