Illustrasjonsfoto.

Direktør fikk en skikkelig dårlig kveld på byen

Mannen snakket med en kvinne i baren. Det likte ikke de som var sammen med henne.

8. januar i år var 51-åringen, som er direktør i et stort firma, ute og spiste på en restaurant i Stavanger sammen med kolleger. De gikk så videre til en bar der han drakk omkring seks øl.

På et tidspunkt dro direktøren til et nytt utested alene, der han snakket med en kvinne. Ifølge 51-åringen likte ikke to menn som han antar var sammen med kvinnen samtalen, og de tok tak i ham i hver sin side av skuldrene og dro ham bortover.

51-åringen forklarte at han ble livredd, klarte å komme seg løs og løp ut av utestedet. Han forklarte også at han fortsatte å løpe, men visste ikke hvor lenge dette pågikk.

En kvinne gikk på gaten sammen med to venner i Olav Vs gate. Hun har forklart at noen plutselig tok tak i skuldrene hennes bakfra og slengte henne i bakke. 51-åringen forklarte i retten at han løp på henne.

Etter opptrinnet der kvinnen falt ropte 51-åringen «hun har drept noen, hun har drept noen» flere ganger, mens vennene til kvinnen holdt ham nede.

LES OGSÅ: – Sa at han ville p*** og at han hadde stor p***

Ringte politiet

Ifølge 51-åringen sa han dette for å komme seg ut av situasjonen. Kvinnen ringte politiet som kom til stedet. 51-åringen ble påført håndjern og lagt i sideleie. Da en politibetjent spurt han om hva som hadde skjedd sendte 51-åringen en spyttklyse i ansiktet til politibetjenten.

Stavanger tingrett at han var skyldig i vold mot både kvinnen og politibetjenten.

51-åringens forsvarer anførte i retten at det forelå straffritaksgrunn ved at 51-åringen har hatt en atypisk beruselse som ikke var selvforskyldt.

Bakgrunnen for dette var at det ble anført at legemidlene 51-åringen brukte hver for seg eller i sum forsterket bevisstløshet.

LES OGSÅ: Dro opp kjolen til kvinne og tok henne på baken. Da fikk han bank

– Ikke troverdig

I tillegg har en kollega forklart at han tømte to shotter med vodka i ølen til 51-åringen uten at 51-åringen visste om dette.

De sakkyndige konkluderte med at medikamentene ikke hadde noen innvirkning på beruselsesgraden. Når det gjaldt shottene kom retten til at dette var en ny forklaring som den ikke festet lit til da den for retten virket oppkonstruert.

«Det forhold at tiltalte i så fall ikke merket at han fikk to fire centiliters shot er for retten også lite troverdig, med det unntak at han selv var for beruset på det tidspunkt til å merke dette», heter det i dommen.

LES OGSÅ: Slo da han fikk vite at mannen hadde hatt «intim forbindelse» med kjæresten

Må i fengsel

I forbindelse med straffeutmålingen la retten noe vekt på at det var snakk om uprovosert vold som fant sted nattetid – og dømte ham til ubetinget fengsel i 30 dager.

Det ble også lagt ned påstand om at han skulle betale sakskostnader til det offentlige.

Direktøren viste til at han hadde dårlig økonomi på grunn av store utgifter.

Retten kom til at det ikke kunne få avgjørende betydning og dømte ham til å betale 5000 kroner i sakskostnader.

LES OGSÅ: Allerede i taxien kjente han seg godt beruset. Da han våknet opp neste morgen var han i arresten