Her var lasten både skjev og for bred. Foto: Statens vegvesen

Dette slo Vegvesenet ned på

Parkeringsplassen ble full av kjøretøy som ikke fikk lov til å kjøre videre.

Totalt 93 kjøretøy ble kjørt gjennom kontrollplassen på Krossmoen i Eigersund da Statens vegvesen og politiet var i sving torsdag.

LES OGSÅ: Må punge ut etter kontroll

63 kjøretøy ble kontrollert for vekt, vektårsavgift, lastsikring, bremser, lys og annet teknisk.

Totalt 12 kjøretøy fikk kjøreforbud og syv kjøretøy fikk mangellapp på lastsikring, lys, teknisk og bremser.

– Parkeringsplassen på Krossmoen ble helt full med manglende/bruksforbudte kjøretøy, så vi måtte vente for å få ledig plass til nye, skriver Vegvesenet i sin rapport etter kontrollen.

Skjev last

Ett kjøretøy med full last fikk kjøreforbud på grunn av at lasten ifølge Vegvesenet var veldig skjev.

– Når kjøretøyet kjørte, ble lastebredden på semitraileren større enn den lovlige bredden. Sannsynligheten for å få skade på andre trafikanter eller på vei var veldig høy, og derfor måtte sjåføren ordne bredden til lasten før videre kjøring, heter det i rapporten.

Av alle de 93 kjøretøyene fikk tre kjøretøy kjøreforbud på grunn av at lasten ikke var sikret godt nok i forhold til kravet. Her måtte sjåførene sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før videre kjøring.

LES OGSÅ: Fikk ikke lov å kjøre rundt sånn

I alt var tre kjøretøy for tunge og måtte laste om eller laste av. Det ble kjøreforbud og vektgebyrer på til sammen 16.200 kroner.

To kjøretøy fikk også kjøreforbud på grunn av lengde som var over det lovlige. Dette måtte sjåførene ordne før videre kjøring.

Tre vogntog ble rapportert på grunn av feil kode for vektårsavgift.

Feil på eksosanlegg

Ett kjøretøy ble avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll.

– Eier av kjøretøyet må få utført ny godkjent EU-kontroll og i tillegg betale påskiltningsgebyr på 1540 kroner før registreringsnummer blir utlevert, melder Vegvesenet.

LES OGSÅ: Kjørte rundt med skadd dekk

Det ble også funnet en stor luftlekkasje på en styringsventil på bremseanlegget og en luftlekkasje mellom de siste akslene på en tilhenger/semitrailer. Resultatet av dette ble pålegg om reparasjon av luftlekkasjen, og det ble gitt mangellapp med kort frist for utbedring av feilen.

Det ble også uført kontroll på eksosanlegget på et kjøretøy, der Vegvesenet fant ut at var mangel på deksler over eksospotten. Det ble gitt mangellapp med kort frist for utbedring.

Torsdagens kontroll ble avholdt mellom klokken 07.00 og 15.00.

LES OGSÅ: Denne traileren var for tungt lastet