Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

– Det urineres i busker, forsøples og spilles høy musikk

Politiet rykket ut til Kvadrat etter flere meldinger om bråk fra russen.

– Flere meldinger om masse støy fra russ på parkeringsplassen ved Mc Donalds, skrev politiets operasjonsleder på Twitter natt til fredag.

Det skal ha vært mellom 20 og 25 russebiler tilstede, i tillegg til en russebuss. 

– Det urineres i busker, det forsøples, det spilles høy musikk, det danses på biltak osv., skrev politiet, som samtidig opplyste at patruljen kom til å bli værende på stedet en stund. 

Operasjonsleder Helene Strand i Sørvest politidistrikt sier til VG at de siste to ukene har de brukte en del kapasitet på å kjøre og sjekke meldinger om bråk fra russen.

– Det er rett og slett full fest, og bare for å toppe det hele ligger det en døgnåpen McDonalds der, så det kan godt hende de har tenkt til å bli en stund, sier operasjonslederen til VG.

– Vi skjønner at russen vil ha det gøy, men de må rett og slett oppføre seg, sier hun.

Vold

Også andre steder i landet var det russebråk natt til fredag, ifølge politiet. 

En russ i Oslo ble i 3-tiden natt til langfredag utsatt for vold på Esso Alnabru. Han ble tatt hånd om av ambulansen på stedet.

Utenfor Esso-stasjonen var over ti busser samlet og dermed også mange russ.

– Vi har ikke tall på hvor mange som var involvert i slagsmålet, men det var mange nok på stedet til at vi fikk melding om det. De klarte å stikke unna, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB klokken 04.00.

Han sier en av russen fikk pålegg om å avslutte festen, én av bussene ble bortvist for natten.