Den påkjørte mannen er en kjenning av politiet

Togene går som normalt etter at en mann ble påkjørt av toget tidlig mandag morgen, like før klokken 05.30.

Alle tog mellom Stavanger og Sandnes ble innstilt i morgentimene mandag morgen. Klokken 08.20 gikk togene som normalt igjen, melder BaneNor.

Årsaken er at en person ble påkjørt av toget i Luravika klokken 05.25.

Et vitne oberverete en blodig mann, og meldte ifra til politiet.

Klokken 07.45 ble mannen funnet, blodig og skadd, ved Nortura - et par kilometer fra ulykkesstedet.

En kjenning av politiet

– Alt tyder på at det den samme personen som ble påkjørt. Mannen, som er i slutten av 30-årene, var oppegående til tross for at han hadde en hodeskade, forteller operasjonsleder Victor Jensen til RA.

Politiet har mange spørsmål. Hvorfor var mannen på skinnene? Gikk han fra Somaneset til Forus-området?

– Politiet snakket med mannen før han ble fraktet med ambulanse. Han framsto både som ruset og skadd, men han gikk på egne bein, sier Jensen.

Mannen i 30-årene er nå ivaretatt av helsepersonell.

Mannen er en kjenning av politiet.

– Han er en såkalt kjenning, på grunn av ulike straffbare ting, forklarer Jensen.

Lokomotivføreren er avhørt.

– Uten at jeg kjenner til detaljene, sier operasjonsleder Jensen.

– Slik jeg forstår det så stoppet toget da det kjørte på mannen, altså en full stans. Deretter ble hendelsen varslet til politiet, forteller Jensen.

Dette skrev RA mandag morgen:

– Det søkes etter person i tilknytning til linjene, foreløpig er ingen personer funnet, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi kan bekrefte at vi har hatt en påkjørsel av en person ved Luravika, som gjør at det i øyeblikket er stengt mellom Sandnes og Stavanger. Det har sammenheng med at vi må koble ut strømforsyningen på strekningen mens nødetatene er i virksomhet på skadestedet, sier Harry Korslund i Bane Nor til Aftenbladet.

Det er uvisst hvilken retning ulykken skjedde.

Ulykken skjedde ved Somaneset, like ved Luravika på Lura i Sandnes.

NSBs lokaltog mellom Stavanger og Egersund, i tillegg til NSBs regiontog mellom Oslo og Stavanger, vil bli berørt.

– Vi jobber med å organisere alternativ transport slik at reisende kan komme seg fram. Mandag morgen er jo en vanskelig tid. Nå er det såpass tidlig at trafikken ikke er på sitt meste, men rushtiden nærmer seg. Det krever mye planlegging på en gang, sier pressevakt Gina Scholz i NSB til NTB.

Klokken 07.40 fikk politiet inn en melding fra et vitne som hadde sett en blodig person et par kilometer nord for ulykkesstedet.

– En patrulje er i kontakt med vedkommende nå, og vi tror det er personen som var innblandet i påkjørselen i Luravika, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt.

Ambulanse er også sendt til stedet.

Kort tid etter melder politiet at søkene langs linjen per nå er resultatløse.

– Vi antar at vi leter etter en skadd person, og vi oppfordrer publikum til å ta kontakt om de observerer, eller har observert, en person som kan ha blitt skadd som følge av hendelsen, melder politiet.