Illustrasjonsfoto.

Bursdagsfeiring kom fullstendig ut av kontroll

Det meste gikk galt da en 16-åring skulle feire bursdagsfest hjemme hos seg selv.

Bursdagsfeiringen fant sted hjemme hos 16-åringen i november i fjor. Det var omkring ti personer som var med på feiringen i boligen i Sandnes.

Ifølge 16-åringen hadde han drukket for mye 20 prosent sprit, noe som førte til at han etter hvert ble veldig full.

Senere på kvelden kom det noen gutter kjørende i en bil som ville være med på festen.

16-åringen hadde ikke invitert disse og han ba dem derfor om å gå, men det gjorde de ikke.

Etter hvert oppdaget en kamerat av 16-åringen at en caps av et dyrt merke var borte – og både 16-åringen og kameraten trodde at det var de nylig ankomne guttene som hadde stjålet den. Etter hvert ble det kaos, og ifølge 16-åringen fikk han et stort behov for å få alle ut av huset.

LES OGSÅ: Tok p-bot til retten – må betale 26 ganger så mye

Hentet kniv

Han forklarte at da de ikke ville gå gikk han flere ganger inn på kjøkkenet og hentet en kniv for å få alle ut av huset. Han ble aggressiv og sur fordi de ikke ville gå ut. Siste gangen han hentet kniven og gikk mot fornærmede. Ifølge
16-åringen husket han ikke hva han sa, men han husker at han prøvde å få fornærmede og dem han var sammen med ut – og at etter dette fikk han «blackout».

Men han husket at en av dem som var på stedet tok fra ham kniven, at politiet kom til stedet og la ham i bakken, og at han ble tatt med i bil til politistasjonen.

LES OGSÅ: – Fikk 80.000 kroner for å hvitvaske 213.158 euro

Rispet opp jakke med kniven

Etter dette husket han ikke noe før han neste dag våknet opp på en institusjon. Også fornærmede har forklart at først var det koselig på festen, men at det ble mye styr og dårlig stemning i forbindelse med at han og kameratene ble mistenkt for å ha stjålet den tidligere omtalte capsen.

Da det ble dårlig stemning og bråk ville fornærmede komme seg vekk – og han forklarte at han hadde gått ut i gangen for å ta på seg sko da 16-åringen kom ut med en kniv. Ifølge fornærmede kom mot ham med kniven og spurte hvor capsen var og sa flere ganger at det ikke vat han som hadde stjålet den.

Han forklarte også at han ble redd og at han forsøkte å komme seg ut døren og idet han smatt ut av døren ble jakken hans revet opp av kniven.

Jæren tingrett kom til at 16-åringen også skulle dømmes for å ha truet en av de andre festdeltakerne med kniv ved at han rettet denne mot fornærmedes ansikt. Også i forbindelse med dette var den forsvunne capsen tema.

Retten kom også til at 16-åringen skulle dømmes for to tilfeller av trusler med kniv og er også tidligere dømt for vold. Dermed kom retten til at han denne gangen skulle dømmes til 90 dagers fengsel. Fullbyrdelse av straffen ble utsatt med en prøvetid på to år og på vilkår om ungdomsoppfølging i konfliktråd med en gjennomføringstid på ti måneder.

Straffen var en fellesstraff med den tidligere dommen.

I tillegg ble han dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisningserstatning til han som fikk rispet opp jakken sin.

LES OGSÅ: Buss med skoleklasse fikk ikke kjøre videre